Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelný cizinec

Během jednoho dne od zadržení si vyslechl rozsudek 

V neděli 11. 12. 2011 v ranních hodinách se domáhal muž vstupu do jednoho z obchodních domů v Hradci Králové. Jelikož byl zjevně pod vlivem alkoholu, ostraha ho odmítla vpustit. Po několika neúspěšných pokusech si to rozmyslel a lehl si na venkovní lavičku, kde záhy usnul a nebyl k probuzení. Vzhledem k chladnému počasí měla ostraha obavy o jeho zdraví, a proto zavolala strážníky. Těm se ho podařilo probudit. Slovensky hovořící muž však neměl u sebe žádný doklad, a tak museli zavolat na pomoc cizineckou polici ke zjištění jeho totožnosti.
Kontrola prokázala, že se jedná o 25letého občana Slovenské republiky, který je veden v evidenci nežádoucích osob. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která prokázala 2,15 promile alkoholu. Z tohoto důvodu ho převezli na protialkoholní stanici k vystřízlivění.
Mezi tím policisté v informačním systému dále zjistili, že v prosinci 2009 obdržel tento muž správní vyhoštění se zákazem vstupu na území České republiky na pět let z důvodu opakovaného narušování veřejného pořádku. Byl několikrát řešen za krádeže potravin, alkoholu a toluenu. Příkaz k opuštění republiky tehdy respektoval a odjel domů na Slovensko. Na cestě domů se však po překročení státní hranice opil a ukradl v obchodě alkohol. Jelikož byl v podmínečném trestu, slovenský soud ho poslal na dva roky do vězení. V polovině letošního října byl propuštěn. V polovině listopadu přijel opět do naší republiky za svou matkou, přestože měl platný zákaz vstupu na naše území.
Téhož dne ve večerních hodinách převezli policisté muže ze záchytky na policejní stanici, kde proti němu zahájili zkrácené řízení pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. V pondělí odpoledne ho soudce odsoudil k šesti měsícům odnětí svobody s podmínečným odložením na 2 roky.

por. Iva Kormošová
13. 12. 2011, 8:45

vytisknout  e-mailem