Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelná motoristka bourala

NÁCHODSKO –Zabavený řidičák jí vrásky nedělal 

Stále více starostí policistům působí občané, kteří sedají za volant pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. Jako by si ani neuvědomovali, že auto řízené opilcem se stává neovladatelnou zbraní.
 
Někteří řidiči jsou přímo nepoučitelní, například 26letá slečna z Náchoda v pátek 24. 8.2012 neváhala sednout za volant svého Mitshubishi s 1,3 promile v krvi. Od jízdy jí neodradil alkohol, ani fakt, že od července 2012 má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Podroušená slečinka ovšem daleko nedojela. Při couvání a otáčení se nedala přednost po silnici projíždějícímu vozidlu Škoda Fabia a narazila do jeho boku. Karambol opilé slečny se naštěstí obešel bez zranění, na svém autě si způsobila škodu 5.000 korun, na autě, které nabourala čtyřikrát větší. Společně s náhradou vzniklé škody jí navíc kromě peněžité pokuty hrozí i pobyt v chládku, a to až na tři roky.
 
Další podnapilou pirátku za volantem přistihla policejní hlídka při kontrole v Teplicích nad Metují v pátek 24.8.2012 v časných ranních hodinách. Třicetiletá řidička po výzvě k dechové kontrole do přístroje Draeger nadýchala přes 1,4 promile alkoholu. Policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz a zahájili proti ní zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní se může připravit na až dvouletý zákaz řízení a peněžitou pokutu ve výši 25.000 až 50.000 korun.
 
Nepoučeným a navíc i rafinovaným hříšníkem byl bezesporu další páteční opilec za volantem, 49letý muž z Jaroměřska. Toho po deváté hodině ráno zastavila policejní hlídka v Jaroměři, Na Cihelnách. Muž při kontrole nadýchal 1,84 promile alkoholu, také u něj policisté zjistili, že za volantem nemá co dělat hned ze dvou důvodů. Kromě alkoholu v žilách jeho jízdě bránila i skutečnost, že ani on nebyl platným držitelem řidičského oprávnění, zákaz řízení má vysloven až do srpna roku 2018. Na automobil, v němž ho policisté zastavili, navíc umístil registrační značky z úplně jiného vozidla. Jako vysvětlení uvedl, že jedna známá potřebovala nutně zavést do Jaroměře, on si tedy na auto dal jiné značky a "maskovaný" jí vyhověl. Vyměněné značky  a zvláštní styl jízdy však přilákaly pozornost policie stejně. Nyní "dobrodinci" hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
27 .8.2012, 15:00

 

vytisknout  e-mailem