Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neposlušní neřidiči

Policisté z Okresního ředitelství PČR Nymburk zadrželi v průběhu uplynulého víkendu tři neřidiče za volantem.  

 
V pátek krátce po šesté hodině večerní kontrolovala policejní hlídka z Obvodního oddělení Městec Králové vozidlo značky Škoda Favorit. U 32 letého řidiče vozu byla provedena lustrace, která ukázala, že řidič má Okresním soudem v Nymburce uložen zákaz řízení motorových vozidel, platný do roku 2011. Muž byl na místě zadržen a převezen na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí.
Pro stejný trestný čin bylo sděleno podezření 39 letému „neřidiči“ z Chebu. Ten byl kontrolován policisty z Dopravního inspektorátu v sobotu po půlnoci v ulici Topolová v Nymburce. Muž za volant vozu usedl i přes to, že Okresním soudem v Nymburce mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel v době trvání 36 měsíců.
Třetím hříšníkem bez „papírů“ byl 24 letý mladík, který v pátek večer projížděl ulicí Dr. Horákové v Poděbradech. Policejní kontrolou a následnou lustrací řidiče vozu značky Škoda Felicia bylo zjištěno, že muž není vlastníkem řidičského průkazu. I v tomto případě byl řidič na místě zadržen a převezen na Obvodní oddělení Poděbrady, kde mu bylo sděleno podezření z trestného činu Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem