Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neponechávejte své věci ve vozidlech

Kladensko - Policie upozorňuje řidiče, že "Auto není trezor". 

     Policie opět vyzývá občany, aby dbali zvýšené  opatrnosti a ostražitosti při odchodu od svých vozidel a vždy při odchodu vozidlo zkontrolovali. Důležité je vždy provést kontrolou uzavření všech oken, a to včetně střešního. Dále neponechávat klíčky v zapalování, i když vozidlo opouštíte pouze na malou chvilku. Velmi účinné je mít vozidlo zabezpečené nějakými mechanickými bezpečnostními prvky a elektronickými bezpečnostními systémy, které je vždy nutno při opuštění vozidla použít a překontrolovat. Pokud je to možné parkujte vždy na parkovištích nebo přehledných veřejnosti přístupných a dobře osvětlených místech.

     Policie apeluje na řidiče i jejich spolujezdce. aby ve vozidlech neopomínali a ani nezanechávali žádné věci na sedadlech a odkládacíh plochách. Každá věc ve vozidle, ať už se jedná o mobilní telefon, notebook, peněženku, kabelku, desky s písemnostmi, kufříky, klíče nebo doklady od vozidla a mnohdy i pouze nějakou drobnost, je to vždy upoutáním a velkým lákadlem pro nenechavce, kteří na tuto danou příležitost vyloženě vyčkávají a využijí ji vždy ve svůj prospěch. I vestvěná autoradia chraňte dosupnými možnostmi a využijte jejich ochranných funkcí. Mnozí zloději při vloupání do vozidla v mnoha případech způsobí vyšší škodu na poškození vozidla, než odcizením ponechaných věcí.

Několik vybranných případů, ke kterým došlo v tomto týdnu na území okresu Kladno:  

V průběhu dne 14. listopadu 2013 bylo odcizeno osobní vozidlo Renault Megane Scenic, šedé metal barvy, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici J. Drmly. S vozidlem byly odcizeny oba technické průkazy od vozidla a dále doklady k motocyklu Jonway a přívěsnému vozíku. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši cca 60 000,-Kč. 

Dne 13. listopadu 2013 po 17. hodině bylo oznámeno na policejní služebnu, že během několika minut došlo k poškození předního skla vozidla Ford, které bylo zaparkováno vedle obchodního domu v ulici Arménská v Kladně a odkud byl odcizen zde zanechaný notebook s látkovou taškou a oblečení cca za 500,-Kč. Celková škoda činí 5 200,-Kč a z toho škoda vzniklá poškozením vozidla je 2 000,-Kč.

V době mezi 11. a 13. listopadem 2013 došlo k vloupání do vozidla v obci Řisuty na Slánsku, z kterého byla odcizena zadní skla dveří a poškozeny dva zámky. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 6 000,-Kč

Na linku 158 bylo dne 13. listopadu 2013 oznámeno, že během dvou dnů neznámý pachatel vnikl do osobního vozidla Škoda Favorit a odcizil autorádio s přehrávačem, autonavigaci, kovovoý kufr s nářadím různého druhu. Vozidlo bylo zaparkované ve Slaném v ulici Polictických vězňů. Majiteli vznikla škoda ve výši 6 500,-Kč. Všechny uváděné případy jsou prošetřovány jako podezření z trestného činu krádeže.

15. listopadu 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

vytisknout  e-mailem