Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepomohly mu ani tři totožnosti

V České republice žil na padělané doklady. Do teď kriminalisté zjišťují jeho skutečnou totožnost. I tak obvinění neunikl. 

Počátkem dubna zastavili policisté z místního oddělení Výstaviště na Ortenově náměstí osobní auto k silniční kontrole. Posádku tohoto vozu tvořily celkem čtyři osoby. Tři z nich předložily cestovní doklady Ukrajiny, čtvrtá Rumunska.

U posledně zmíněného cestovního pasu Rumunska pojali policisté podezření, že by se mohlo jednat o padělek. Proto jeho pravost ověřili jednak v dostupných databázích a posléze i znaleckým zkoumáním ze strany policistů cizinecké policie. Oba dva úkony potvrdily domněnku policistů z Výstaviště, že se jedná o padělek.

Kontrolovaný muž zjevně o tomto „nedostatku“ věděl, a proto se snažil policisty obměkčit nabídkou úplatku. Konkrétně jim nabízel částku šest tisíc korun, pokud takzvaně zametou vše pod koberec a nechají dotyčného jít svou cestou. S něčím takovým ale policisté jednoznačně nesouhlasili.

Proto skončil zadržený na policejní služebně, neboť vyvstalo podezření z trestných činů padělání a pozměnění veřejné listiny a podplácení. Z obou těchto „trestňáků“ je zadržený v tuto chvíli i obviněn, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Avšak otázkou i nadále zůstává, kdo je vlastně obviněn. Muž totiž policistům a následně i kriminalistům uvedl do této doby celkem tři různé totožnosti. Podle jedné by se mělo jednat o osmatřicetiletého Rumuna, podle dalších dvou o buď čtyřiačtyřicetiletého, nebo pětačtyřicetiletého Ukrajince.

Že obviněný není Rumun, se již kriminalistům podařilo prokázat. Teď už pouze zbývá určit, zda je muž Ukrajincem čtyřiačtyřicetiletým, nebo o rok straším.

Vše popsané je také důvodem, proč je obviněný stíhán vazebně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 4. 2017

vytisknout  e-mailem