Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nepomáhejte zlodějům!

Hlasová schránka 974 232 116 

Neznámý pachatel vytrhl v sobotu 6. prosince 2008 25letému poškozenému muži na BČS v Českých Budějovicích z ruky pánskou koženkovou peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 200 Kč, čímž majiteli způsobil škodu v celkové výši 700 Kč.

Muž vše přišel ohlásit až v pondělí 8. prosince 2008, a to na Obvodní oddělení Policie ČR v Kaplici. Policisté s oznamovatelem sepsali protokol o trestním oznámení a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty. Vzhledem k místu, kde se krádež odehrála však bude celý případ po zadokumentování postoupen, dle místní příslušnosti, na Obvodní oddělení Policie ČR České Budějovice.

--------------------------------------------------------------------------------

Pokud se stanete obětí jakéhokoliv trestného činu, volejte ihned Policii ČR, nejlépe na linku 158. Pokud popíšete policistovi operačního střediska k čemu došlo, kde a v jakém rozsahu, policista na místo vyšle kolegy z nejbližšího obvodního oddělení, případně kriminalisty a kriminalistického technika, kteří celou věc řádně zadokumentují, ohledají místo činu a zajistí stopy. Pokud totiž čin ohlásíte pozdě, odjedete z místa činu či jakýmkoliv způsobem poničíte stopy (úklid po zlodějích, vyčištění auta, atd), policistům tím ztížíte práci. A hlavně - pomáháte tím pachateli! 

 

nprap. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

vytisknout  e-mailem