Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepolepšitelný (ne) řidič

Karvinsko - má platné dva zákazy řízení, i přesto ho policisté zastavili, a hned dvakrát... 

V neděli 24. února krátce před 22 hodinou v Havířově na ulici Dělnická policisti zastavili k běžné silniční kontrole 38letého řidiče osobního vozidla Škoda Fabia.

Lustrací zjistili, že muž nejméně ještě rok nesmí řídit vozidla. Rozhodnutím Magistrátu města Havířov mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel do roku 2019. Vedle toho Okresní soud v Karviné muži také uložil trest zákazu řízení motorových vozidel, v tomto případě do začátku roku 2020.

Při kontrole policisté muže vyzvali k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientační zkoušce na návykové látky. Test na drogy byl negativní. Dechovou zkoušku, stejně tak odběr krve a moči, řidič odmítl.

Příběh pokračuje ve stejném obsazení…

O šest hodin později, dnes 25. února krátce před 4 hodinou, v Horní Suché na ulici Stonavská zastavili policisti ke kontrole řidiče osobního vozidla Škoda Fabia. Znovu seděl na volantem 38letý řidič, který má hned dva zákazy řízení motorových vozidel.

Muž byl na místě zadržen a během dnešního dne policisté zpracují procesní úkony. Muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodutí a vykázání.

V loňském roce na silnicích Karvinska jsme evidovali 734 řidičů, kteří měli pozitivní výsledek na alkohol či návykové látky. Ve srovnání s rokem 2017 evidujeme nárůst o 20 případů porušení zákona, v roce 2017 usedlo za volant pod vlivem zakázaných látek celkem 714 řidičů. Nárůst zaznamenáváme i u přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve srovnání let 2017 a 2018 máme o 25 řidičů více. V roce 2017 i přes vyslovený zákaz řídilo celkem 325 řidičů, o rok později celkem 350 .

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 25. února 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem