Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepohrdl koloběžkou ani tříkolkou

LITOMĚŘICKO – Nyní je trestně stíhán; Nemá zboží ani peníze; Krádež nafty. 

Z trestného činu krádeže vloupáním je obviněn čtyřicetiletý Ústečan. Kriminalisté ho obvinili, že měl v průběhu uplynulého roku opakovaně vniknout za použití násilí do garáží v Litoměřicích a následně i po rozbití dveří do zaparkovaného nákladního vozidla. Z garáží si měl odnést kromě nářadí také dětskou koloběžku, šlapací tříkolku, plastové terénní auto a motokáru. Z nákladního vozidla měl odcizit motorovou pilu, sekyru a další věci. Výše uvedeným jednáním měl způsobit škodu přesahující 40 tisíc korun. Ústečan byl na základě operativní činnosti policistů vypátrán a část odcizených věcí se podařilo zajistit. V případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Nemá zboží ani peníze

Mladá žena z Litoměřicka sedla na lep neznámému podvodníkovi. Tento prostřednictvím internetové inzerce nabízel k prodeji herní konzoli za 14 600 korun. Po vzájemné domluvě mu důvěřivá žena předem zaslala bankovním převodem požadované finance a poté čekala na dodání zboží. Zásilka ale nepřišla a údajný prodejce s ní přestal komunikovat. Nyní nemá zboží ani peníze. Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Krádež nafty

Úštěčtí policisté se zabývají případem krádeže nafty. Ke krádeži došlo počátkem tohoto týdne pravděpodobně v nočních hodinách na Úštěcku. Neznámý lapka se vloupal do palivové nádrže nákladního vozidla zaparkovaného u polní cesty. Podařilo se mu odčerpat více jak 60 litrů motorové nafty a způsobit tak škodu přesahující 3 tisíce korun. Další blíže neurčenou škodu způsobil poškozením palivové nádrže vozidla. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním.

11. března 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem