Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatil za zboží

DĚČÍNSKO - Lapka kradl v obchodech; Odcizené nářadí; Krádež nafty. 

Neplatil za zboží

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 30letý muž, který neplatil za zboží v obchodech. V průběhu tří měsíců v různých děčínských prodejnách odcizil parfémy, oblečení, kosmetické prostředky, nebo alkohol, dopustil se nejméně sedmi takových skutků, při kterých způsobil celkovou škodu přes jedenáct tisíc korun. Policisté jednotlivé případy původně prošetřovali jako přestupky, vzhledem k pokračujícímu jednání podezřelého a výši způsobené škody skutky sloučili a věc překvalifikovali na trestný čin, za který hrozí lapkovi v případě uznání viny až dvouleté vězení.

Odcizené nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Rumburku vloupal do rekonstruované budovy. Dovnitř vnikl po přistaveném lešení a z technické místnosti následně ukradl různé elektronářadí a přístroje v hodnotě téměř sto sedmdesát tisíc korun. Pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až pětileté vězení.

Krádež nafty

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který v Markvarticích ukradl pohonné hmoty. Zloděj odstranil víčko z palivové nádrže pracovního stroje, ze které odčerpal přes šedesát litrů nafty. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, po pachateli teď pátrají policisté.

3. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem