Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatil, byl odpojen

LITOMĚŘICKO – Přívod plynu vyřešil po svém; Kosmetika zadarmo… 

Litoměřičtí kriminalisté sdělili obvinění 45letému muži z Lovosicka pro trestný čin krádeže. Obviněný měl mít z důvodů nezaplacení energií odpojený plynoměr. Místo vyrovnání dluhu však přívod plynu vyřešil po svém. Měl neoprávněně propojit měřící místo svým plynoměrem zakoupeným na bazarovém prodeji. Takovýmto způsobem měl bez platně uzavřené smlouvy neoprávněně odebírat plyn do svého obydlí v období od měsíce září do prosince roku 2021. Škoda způsobená neoprávněným odběrem je odhadována na více než 10 tisíc korun. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.
Obviněný si možná mylně myslel, že pracovníci společností dodávajících energie kontrolují odběrná místa pouze v době běžných odečtů. Ale není tomu tak. Kontroly jsou prováděny namátkově v průběhu celého roku. Tímto způsobem také ve výše uvedeném případě nečekaná kontrola odhalila neoprávněný odběr plynu.

Kosmetika zadarmo?

Nákup drogistického zboží pravděpodobně nebyl pro 29letého muže ze Štětí žádný problém. Do obchodu měl přijít, zboží vybrat a poté s ním odejít prostorem pokladen bez placení. Takto se měl  zmocnit různých sprchových gelů a autokosmetiky, kdy vybrané zboží měl ukrýt pod své svršky, aby jej nemusel platit. Při jednom takovém „nákupu“ byl přistižen zaměstnancem prodejny a předán do rukou policistů. Ti zjistili, že se jedná o místního recidivistu, který se uvedeného jednání měl dopustit přesto, že byl za obdobný čin v nedávné době pravomocně odsouzen a potrestán. Podezření pro trestný čin krádeže si převzal a nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

13. června 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem