Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neplacení výživného

Českokrumlovsko – Tři otcové a jedna matka zřejmě zapomněli na své potomky. 

Pětačtyřicetiletý muž z Českokrumlovska si dle dosavadního šetření od října 2018 do současné doby řádně neplní svou vyživovací povinnost na nezletilou dceru, ačkoliv mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově. Na výživném má dlužit přes 20 tisíc korun. V uplynulých dnech si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. 

Dalšími obviněnými jsou muž (34) z Českokrumlovska a žena (30) z Prahy, rodiče tří synů. Ti si svojí vyživovací povinnost na své děti řádně neplní údajně od prosince 2018 do současné doby, ač jim byl tento závazek stanoven Okresním soudem v Českém Krumlově. Tito povedení rodiče mají dlužit celkem přes 17 tisíc korun.

Posledním obviněným z přečinu zanedbání povinné výživy je osmatřicetiletý muž z Jesenicka. Ani tento otec si údajně od února 2019 do současné doby neplní řádně svou zákonnou vyživovací povinnost ke svému synovi, přestože také jemu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově. Na výživném má dlužit za uvedené období více než 10 tisíc korun.

Trestní stíhání všech uvedených je vedeno na svobodě.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

21. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem