Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nepatříte mezi poškozené?

PLZEŇSKÝ KRAJ - Podvodného jednání se pachatel dopouštěl v Plzeňském, Ústeckém a Středočeském kraji. 

Policisté z Plzeňského kraje v uplynulé době řešili několik případů podvodných jednání, která byla páchána především na seniorech. Pachatel vždy postupoval stejným způsobem, přičemž si vytipoval rodinný dům a jeho majitelům nabízel služby týkající se oprav na domě  nebo jeho příslušenství – např. opravy plotu apod. Za své služby následně požadoval finanční částku, která neodpovídala kvalitě odvedené práce.

V současné době je v této věci vedeno trestní řízení ve fázi prověřování. Podezřelý muž je snědé pleti, vysoký přibližně 175 cm, hovoří česky a bez přízvuku, domy obcházel v pracovním oblečení a přijížděl starším poškozeným osobním vozidlem tmavé barvy – tov. značky Škoda Felicia.

Ze zatím zjištěných skutečností vyplývá, že dotyčný muž se měl tohoto protiprávního jednání dopouštět nejenom na území Plzeňského kraje, ale i ve Středních Čechách a na Ústecku. Je tedy možné, že se počet poškozených navýší.

Chtěli bychom toto cestou vyzvat další případné poškozené, aby se na nás obrátili na tísňové lince 158 nebo se dostavili na nejbližší policejní služebnu.

mjr. Mgr. Pavla Burešová
14. října 2022

vytisknout  e-mailem