Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neoznámené dopravní nehody

TRUTNOVSKO - Řidičům hrozí vysoké pokuty, odebrání bodů, ale i trestní stíhání 

DN LesnickáDN Lesnická
V průběhu čtvrtečního dne 28. 11. 2013 policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově zaprotokolovali pět dopravních nehod, ke kterým došlo na celém území trutnovského regionu. Na uvedeném počtu incidentů by nebylo nic zvláštního, kdyby od tří ze spáchaných nehod řidiči, kteří v té době seděli za volanty dopravních prostředků, bez nahlášení celé události Policii České republiky a poškozenému z místa neujeli.
K první dopravní nehodě, kterou spáchal v té době ještě neznámý řidič, došlo ve čtvrtek 28. 11. 2013 několik minut po šesté hodině ranní. Dopravní policisté provedeným šetřením zjistili, že v Trutnově na Lesnické ulici došlo k poškození zaparkovaného osobního motorového vozidla značky ŠKODA neznámým pachatelem. Po řádně provedeném ohledání místa nehody a zajištění stop policisté zjistili, že uvedenou nehodu spáchala čtyřiačtyřicetiletá řidička škodovky, která dostala na namrzlé vozovce smyk, po kterém následoval náraz do shora uvedeného zaparkovaného automobilu. Dáma sedící za volantem nepokládala za důležité, věc oznámit Policii České republiky ani majiteli nabouraného dopravního prostředku a z místa ujela. V tomto případě byla škoda vyčíslena na částku 12 tisíc korun.
DN DKnLDN DKnL
Druhou z uvedených nehod zaprotokolovali dopravní policisté ve čtvrtek ráno 28. 11. 2013 krátce před osmou hodinou ve Dvoře Králové nad Labem na jednom z místních parkovišť. Z provedeného ohledání místa nehody a následného šetření vyplynulo, že v té době ještě neznámý řidič při couvání na parkovací ploše narazil do zde nainstalovaného dopravního značení. Dopravní policisté ve spolupráci s místními muži zákona začali po neznámém vozidle intenzivně pátrat. Po dvou hodinách byl nabouraný automobil vypátrán na parkovišti nedaleko místního vlakového nádraží. Řidička, která měla v době nárazu sedět za volantem automobilu, způsobila škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 7 tisíc korun.
DN TUDN TU
Poslední z dopravních nehod, od které pachatel ujel, aniž by událost a způsobenou škodu oznámil Policii České republiky či poškozenému, zadokumentovali dopravní policisté ve čtvrtek dopoledne 28. 11. 2013 v Trutnově na ulici Pražského Povstání. Z výpovědi provozovatele automobilu značky ŠKODA FABIA policisté zjistili, že mezi šestou hodinou ranní a polednem došlo naproti domu číslo popisné 543 k nárazu dosud neznámého dopravního prostředku do přední levé části shora uvedeného automobilu. Po střetu dosud neznámý řidič z místa nehody rovněž ujel. V tomto případě byla škoda předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.
Dopravní policisté z Trutnova tímto žádají všechny občany, kteří by mohli ke shora uvedeným nehodám uvést jakoukoli informaci, která by vedla k upřesnění nehodových dějů, nechť ihned kontaktují Dopravní inspektorát v Trutnově či bezplatnou telefonní linku 158.
Policie České republiky v Trutnově tímto upozorňuje všechny řidiče na povinnost, která jim vyplývá z ustanovení zákona o silničním provozu. Řidič musí oznámit policii každou nehodu, při které dojde k usmrcení nebo zranění osoby, dále potom nehodu, při které dojde k hmotné škodě převyšující zřejmě na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí částku 100 tisíc korun nebo nehodu, při které dojde ke škodě na majetku jiné osoby.
Každému řidiči, který z místa spáchané nehody, aniž by ji oznámil Policii České republiky, ujede, hrozí ztráta sedmi trestných bodů, vysoká pokuta a v případě opakovaného újezdu až vyslovení zákazu řízení motorových vozidel. V případě, že by na místě došlo ke zranění osoby a řidič by z místa nehody ujel, mohlo by se jednat i o podezření ze spáchání přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
por. Bc. Udo Ertner
29. 11. 2013 v 10:10

vytisknout  e-mailem