Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Neostýchali se krást ani na pohřbu

BRNO: Z vozidel i z bytu brali vše, co je možné zpeněžit 

          Brněnským kriminalistům se v těchto dnech podařilo objasnit sérii krádeží, které má mít na svědomí čtveřice mužů ve věku od 28 do 47 let. Někdy společně jindy ve dvojicích či trojicích se vloupávali zejména do vozidel, odkud brali notebooky, mobilní telefony, fotoaparáty, šperky a další cennosti, které je možné zpeněžit.

          O jejich drzosti svědčí případ z března letošního roku, který si pečlivě naplánovali. Muži se neostýchali krást v obci na Brněnsku u hřbitova, kde právě probíhal pohřeb. Po rozbití oken se vloupali do tří zaparkovaných vozidel, mezi kterými byl i vůz pozůstalého, který pochovával matku. Odcizením a poškozením věcí u těchto automobilů způsobili škodu bezmála dvacet tisíc korun.

          Ve stejném měsíci se zloději vloupali také do vozidla zaparkovaného u hradu Veveří, odkud vzali notebook, kameru, fotoaparát a také doklady a klíče od bytu. Pro majitele tohoto vozu to byl ovšem teprve začátek. Povedená trojice se hned vydala na adresu uvedenou v dokladech a byt si následně otevřela za užití odcizených klíčů. Než se majitelé vrátili z výletu, zloději si z jejich domova odvezli věci v hodnotě přibližně padesát tisíc korun.

          Uvedené činnosti se podezřelí věnovali nejméně posledního půl roku. Na svědomí mají tak celkem osm případů, kdy způsobili škodu odcizením věcí bezmála dvě stě tisíc korun. Zda se dopustili více skutků, dále šetří kriminalisté. Všichni mají bohatou trestní minulost majetkového charakteru. Tři muži jsou za trestné činy krádež, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku již ve vazební věznici, čtvrtý se účastnil pouze jednoho případu a je stíhán na svobodě. Všem ovšem zcela jistě hrozí několikaletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam:zloději0209.mp3

por. Andrea Straková, 2. září 2011


 


 

vytisknout  e-mailem