Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neoprávněný výběr z bankomatu - aktualizace

Poškozená přišla při výběru z bankomatu o platební kartu. Z ní pak někdo vybral skoro deset tisíc. 

Od poloviny října se policisté z místního oddělení Prosek zabývají případem neoprávněného výběru peněz z platební karty. Na samém začátku poškozená přišla o kartu zřejmě při výběru peněz z bankomatu, kde ji asi zapomněla. Touto kartou pak neznámý muž provedl několik pokusů o výběr peněz a dvakrát byl úspěšný. Podařilo se mu získat devět tisíc korun.

Při výběrech podezřelého muže zachytila kamera a nyní po něm v souvislosti s tímto případem pátráme. Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 12. 2017

Aktualizace: Policistům se podařilo zajistit další kamerový záznam, na kterém je vidět jak žena přišla o kartu. Trojice mužů vešla s poškozenou do místnosti, kde je bankomat. Pak počkali, až bude žena zadávat PIN a jeden z nich ho přes její rameno odpozoroval. Poté přišla další fáze jejich finty. Počkali, až bude transakce v takové stádiu, že bankomat vysune kartu ven. Právě v ten okamžik druhý z mužů odvedl pozornost poškozené, na zem hodil stokorunu a ženu upozornil, že jí vypadla. Ve chvíli, kdy se pro ni sehnula, tak další muž sebral z bankomatu kartu a všichni tři podezřelí odešli.

V souvislosti s tímto případem hledáme tři muže, které zachytila kamera. Jestliže některého z nich poznáváte, kontaktujte linku 158.

Na závěr je třeba připomenout prevenci. Když zadáváte PIN do bankomatu, tak si kryjte klávesnici a dávejte si pozor, jestli Vás někdo nesleduje. Při provádění transakce nenechte, aby někdo odvedl vaší pozornost. V případě, že se o to někdo pokusí, vyzvěte ho, aby ustoupil a respektoval diskrétní zónu.  

por. Bc. Jan Daněk – 9. 12. 2017

vytisknout  e-mailem