Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neoprávněně vybíral z platební karty

Tábor - Majitele okradl o téměř 12 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborským policistům se podařilo vypátrat a usvědčit muže, který si neoprávněně vylepšoval svou finanční situaci výběrem hotovosti z cizí platební karty. V průběhu uplynulých tří měsíců se opakovaně skrytě vloupával do bytu staršího muže v Táboře, kde ze skříňky bral platební kartu, ze které postupně z různých bankomatů v Táboře vybíral finanční hotovost. Aby jeho nezákonné jednání nebylo majiteli nápadné, vybíral po menších částkách, nejčastěji okolo jednoho tisíce korun. S jídlem však rostla chuť a po třinácti výběrech dosáhla souhrnná částka hodnoty téměř 12 000 korun.
Pachatel se nyní bude zodpovídat hned z několika trestných činů, konkrétně přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku. U soudu je tak mimo jiné ohrožen trestní sazbou odnětí svobody na dobu až dvou let.
Policisté občany na bezpečné nakládání s platebními kartami opakovaně upozorňují, zejména pak na důsledné oddělené uložení bezpečnostního PINu a vlastní platební karty. Jak je z tohoto případu zřejmé, platí tato zásada i v relativním bezpečí domova.  
  
Krádeže-penízeKrádeže-peníze
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
22. února 2012
 
 

vytisknout  e-mailem