Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neoprávněně prodávali zboží na parkovišti

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Čtveřice cizinců prodávala zboží z ruky do ruky.  

Pozorný a pohotový občan vytočil poslední listopadovou středu v poledne linku 158 a policistům oznámil, že na parkovišti před supermarketem v Uherském Hradišti nabízí podivná skupinka mužů různé zboží pod rukou. Hlídka hradišťských policistů vyjela ihned na místo, kde opravdu přistihla čtveřici mužů, jak chodí za kolemjdoucími a nabízí jim hodinky, holicí strojky, dalekohledy nebo třeba soupravu kuchyňských nožů. Ceny byly smluvní jako na tržišti v Arábii. Někteří lidé si něco koupili, ale většina pochybné zboží odmítla a hned poté se ujistila, že jejich peněžence, mobilu a jiným cennostem nehrozí nebezpečí.

Čtveřice cizinců na parkovišti odmítala cokoliv policistům vysvětlovat, a tak je policisté zajistili a eskortovali na policejní oddělení. Policistům se pak potvrdil předpoklad, že muži nemají k prodeji potřebné oprávnění, a tím se dopustili přestupku na úseku podnikání. Prodávané zboží nevykazovalo znaky padělků a nezjistilo se, že by pocházelo z trestné činnosti. Čtveřice mužů z blízkého zahraničí ve věku od třiatřiceti do čtyřiapadesáti let se dopustila přestupku, za jehož spáchání byla všem čtyřem udělena pokuta. Poté byli muži ze zajištění propuštěni.

Pokud by kdokoliv viděl podobné podivné skupiny nebo jednotlivce nabízející pod rukou jakékoliv zboží, ať neváhá a volá na linku 158.

1. prosinec 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem