Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Neoprávněné pobyty

V období od 25.do 31. července 2011 zjistili policisté cizinecké policie 73 případů nelegální migrace. V těchto případech nejčastěji cizinci překročili dobu pobytu stanovenou vízem. 

Situace na mezinárodních letištích
 
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 17 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně po překročení doby stanovené vízem. Jednalo se o cizince devíti národností.
    Na mezinárodním letišti Tuřany byla zjištěna 1 osoba Ruské federace, která pobývala rovněž na území schengenského prostoru po uplynutí délky povoleného pobytu.
 
 Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
 
     V 30. týdnu bylo zjištěno na území České republiky 55 cizinců při nelegálním pobytu, téměř 36% podíl zaujímají ukrajinští státní příslušníci. Do Přijímacího střediska cizinců Zastávka se s žádostí o udělení mezinárodní ochrany dostavil 1 cizinec, tento měl povolen legální pobyt na území.  
 
Policisté například řešili:
     Při pobytové kontrole v Praze byl zjištěn ukrajinský státní příslušník, který na území ČR nelegálně pobýval od 15.03.2008 a do roku 2014 je veden v evidenci nežádoucích osob.
     Při dopravně bezpečnostní akci TISPOL „BUS“ byly zjištěny osoby Mongolské státní příslušnosti, které cestovaly na cestovní doklady jiných osob.
     V  Praze se ukrajinský státní příslušník prokazoval bulharskou ID kartou, která byla hlášena jako ztracená. Šetřením bylo zjištěno, že uvedená ID karta je originální doklad s neoprávněně vyměněnou fotografií držitele.

 tabulka kraj 21.bmp

     Na základě readmisní dohody byli ze Spolkové republiky Německo vráceni 2 občané Turecka a 2 občané Makedonie. Z Polska byl vrácen 1 občan Vietnamu. 1 občan Slovenska byl na základě readmisní dohody vrácen z České republiky na Slovensko. Osoby se zákazem vstupu do SRN byly zachyceny převážně na dálnicích v osobních automobilech, v mezinárodních autobusových a vlakových linkách jedoucích z ČR do SRN. Na základě Dublinské smlouvy byli z Belgie vráceni 2 občané Sýrie.

vytisknout  e-mailem