Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně pobíraly dávky

TEPLICKO - Ženy byly obviněny z podvodu; Řídil i přes zákaz... 

Neoprávněně pobíraly dávky

     Až dvouleté vězení hrozí 41leté ženě, která při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory nedoložila příjmy ze závislé činnosti od svého zaměstnavatele.  Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po několik měsíců vyplácen větší příspěvek na bydlení, než na jaký měla ze zákona nárok. Stát připravila o téměř 24 tisíc korun, v uplynulých dnech byla obviněna z přečinu podvodu.

     Ze stejného trestného činu byla obviněna 30letá žena, která při uplatnění žádosti o dávku pomoci v hmotné nouzi nesplnila zákonnou oznamovací povinnost a příslušnému úřadu nedokládala příjmy společně posuzované osoby, konkrétně jejího druha. Kvůli tomuto podvodu jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na živobytí o více jak deset tisíc větší, než jaký měla dostat.

     Další obviněná podvodnice připravila státní kasu o více jak 26 tisíc korun. Podezřelá čtyřicátnice při uplatnění žádostí o dávky hmotné nouze zatajila své a druhovy příjmy a byl jí proto neoprávněně vyplacen příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení, také jí hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Řídil i přes zákaz

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 36letý mu, který si sedl za volant, i když mu to zakázal soud. V pondělí odpoledne ho zastavila hlídka policistů, při kontrole nepředložil řidičský průkaz a při následné lustraci policisté zjistili, že má  pětiletý zákaz řízení motorových vozidel. Muž stane ve lhůtě 48 hodin před soudcem, který ho může poslat až na dva roky do vězení.

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do sklepní kóje. Odcizil z dámské silniční kolo, dětské horské kolo a různé elektrické ruční  nářadí, celková škoda byla vyčíslena na více jak 62 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, pachateli hrozí v případě dopadení až pětileté vězení.

8. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem