Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně pobírala dávky

TEPLICKO - Stát připravila o 14 tisíc korun; Muž zase kradl... 

Neoprávněně pobírala dávky

     Z přečinu podvodu byla obviněna 46letá žena, která se na úkor státu obohatila o více jak 14 tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila své příjmy ze závislé činnosti, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a půl roku vyplácen větší příspěvek na bydlení, než na jaký měla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

Muž zase kradl

     Dvě balení kapslí na praní odcizil v teplické drogerii čtyřicetiletý muž. V minulosti 21krát trestaný recidivista odcizil zboží v hodnotě téměř 1600 korun ze stojanu u vchodu do prodejny a bez zaplacení odešel. Kapsle pak podle své výpovědi prodal, pokud případ skončí u soudu a lapka bude uznán vinným, hrozí mu s ohledem na pestrou trestní minulost až tříletý trest odnětí svobody.

Zmizely peníze a pití

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Oseku vloupal do kiosku. Odnesl si finanční hotovost, alkoholické a energetické nápoje, celková škoda byla vyčíslena na téměř 13 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

21. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem