Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně pobíral sociální dávky

LOUNY - Podvod s dávkami; Nenastoupil do vězení; Vloupání do aut  

Podvod s dávkami

Z trestného činu podvodu stíhá komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Lounech 49letého muže z Podbořan. Tomu byl na základě žádosti o poskytnutí dávek státní sociální podpory přiznán finanční příspěvek, který však od 1. prosince roku 2007 do konce srpna následujícího roku pobíral neoprávněně. I když byl řádně poučen o oznamovací povinnosti, tuto porušil a neohlásil, že jeho syn ukončil studium na střední škole. Nesplněním této oznamovací povinnosti tak nezákonně přijal finanční částku ve výši 11 546 Kč. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. 

Nenastoupil do vězení

Několik měsíců pobýval nezákonně na svobodě mladý muž z Postoloprt. Do vězení se mu zřejmě nechtělo, neboť neuposlechl výzvu soudu k nastoupení trestu odnětí svobody do věznice v Litoměřicích ze dne 18. září 2008. Od té doby byl v evidenci policie veden jako hledaná osoba a policisté po něm pátrali. Včerejšího dne (úterý) jej postoloprtští policisté zadrželi a následně dodali do výkonu trestu odnětí svobody v Litoměřicích.

Vloupání do aut

V žatecké Šafaříkově ulici řádil z pondělí na úterý dosud nezjištěný zloděj. Vyhlédl si několik aut, do kterých se vloupal a kradl z nich věci. Předmětem jeho zájmu se stal vůz zn. Dacia Logan, ze kterého odcizil autorádio s CD přehrávačem zn. Panasonic a odloženou finanční hotovost. Tím způsobil škodu za celkem 7 100 Kč. Další vloupání provedl do vozidla stejné značky a jako v prvním případě se zaměřil na autorádio a dále na autonavigaci a fotoaparát. Způsobenou škodu odhadl majitel na 13 000 Kč. Dotřetice se vloupal do automobilu zn. Nissan Micra, ze kterého odcizil rovněž autorádio, ale také žehličku na vlasy a dvě sady sportovních šipek. Celková škoda činí 10 000 Kč. Policisté případy šetří a po pachatel-ích pátrají. Zároveň opětovně upozorňují občany, aby nenechávali věci volně odložené ve vozidlech! Ty pak přitahují zloděje, kteří se následně vloupávají do aut. 

vytisknout  e-mailem