Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neopravil, ale užíval

DĚČÍN - Místo opravy filuta auto užíval, Zloděj odcizil boiler, Lump si vzal kolo násilím, Neznámý lapka řádil v herně 

Oprava, změření emisí a provedení technické kontroly – to sliboval čtyřiatřicetiletý filuta z Děčína majitelce automobilu, když mu svého miláčka svěřovala do péče. „Opravář“ však zřejmě nalezl ve voze zalíbení a tak se s ním místo slíbených úkonů proháněl silnicemi, jako by mu patřilo. Majitelka zatím marně čekala na jeho návrat. Pořádek v tom museli udělat policisté. Vypátrali vozidlo a výtečníčkovi sdělili podezření z neoprávněného užívání cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Řidička se tak může těšit ze shledání se svým čtyřkolým přítelem, zatímco muž se může těšit na hrozbu až dvouletého vězení.
 
 
Zloděj chtěl asi teplou vodu
 
Policisté z děčínského obvodního oddělení vypátrali zlodějíčka, který se vloupal do venkovní dřevěné kůlny, odkud si odnesl odmontovaný plynový kotel v hodnotě patnácti stovek. Strážci zákona řeší sedmadvacetiletého nenechavce ve zkráceném přípravném řízení. Za krádež vloupáním se může až na dva roky ocitnout v místech, kde svoboda pohybu má jistá omezení.
 
 
Půjčíš? Ne? Tak tumáš!
 
Většina lidí se odmítnutím dokáže s většími či menšími obtížemi smířit. Ne tak dvaadvacetiletý lump z Varnsdorfu, ten je z jiného těsta. Devatenáctiletého mladíka, který si dovolil mu nepůjčit své kolo, shodil na zem. Po chvíli přetahování mu bicykl, který napadený stále držel, vyrval a odjel. Zanechal mu jen vztek a škodu tři a půl tisíce korun. Týž den si pobertu místní policisté vzali do parády a obvinili z loupeže. Za to nabízí trestní zákoník až deset let odnětí svobody.
 
 
Zloděj v herně
 
Cigarety, mobilní telefon a notebook v hodnotě přes dvaatřicet tisíc korun vyhrál v jedné herně ve Varnsdorfu neznámý vetřelec. Trochu ale švindloval, protože pro trofej si došel záchodovým okénkem mimo otevírací dobu. Policisté z místního obvodu udělají vše pro to, aby chmatákovi připomněli pravidla a dali mu takovou výhru, kterou si zaslouží. Tou může být až dvouletá dovolená na státní útraty.
 
 
 
Děčín dne 21.9.2010
por. Vojtěch Haňka
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem