Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neopatrnost za volant nepatří

3. 11. 2009 

Činnost dopravních policistů
V době od 22. října do 2. listopadu 2009 došlo ke 34 dopravním nehodám. Pětadvacet jich bylo řešeno jako dopravní nehoda a 9 jako přestupek v dopravě. Při dopravních nehodách došlo k osmi lehkým a šesti těžkým zraněním. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu.

Neopatrnost za volant nepatří
V pátek 26. října 2009 o půl druhé odpoledne došlo na silnici v obci Dolní Kalná k dopravní nehodě, střetu osobního motorového vozidla značky Opel Astra s nákladním vozidlem značky Dethleffs. K dopravní nehodě došlo dle dosavadního šetření tím, že se řidič osobního motorového vozidla Opel Astra plně nevěnoval řízení vozidla (sledoval přepravované zvíře ve vozidle), přejel do protisměrné části pozemní komunikace, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním motorovým vozidlem Dethleffs.  V souvislosti s dopravní nehodou nebylo hlášeno zranění osob. Dechová zkouška byla s řidiči provedena na místě dopravní nehody detekční trubicí Altest s negativním výsledkem.     
 
Řidič Škody Octavia měl štěstí
V sobotu 31. října 2009 krátce před polednem došlo mezi obcemi Trutnov - Babí a Žacléř k dopravní nehodě, havárii osobního motorového vozidla zn. Škoda Octavia. Dle vyjádření řidiče vozidla Škoda došlo k dopravní nehodě tím způsobem, že byl při projíždění levotočivé zatáčky omezen a ohrožen nezjištěným protijedoucím osobním vozidlem. Neznámé auto při najíždění do pravotočivé zatáčky přejelo do protisměru. Řidič škodovky ve snaze zabránit střetu vozidel nezvládl řízení svého automobilu, vjel na pravou krajnici, kde dostal na krajnici smyk, který řidič nezvládl a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil levou přední částí do kamenného patníku. Po střetu vozidlo sjelo ze srázu, otočilo se přes střechu a zůstalo ležet na levém boku. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. S řidičem vozidla značky Škoda byla na místě provedena dechová zkouška pomocí přístroje Alkotest 7410 s negativním výsledkem.
npor. Ing. Václav Musil
 

Odkazy do noveho okna

karavan1

karavan1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem