Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neopatrnost se nevyplácí

ZLÍNSKO: Té pachatelé velmi rádi využívají. 

Zlínští policisté řeší z víkendu hned tři případy krádeží peněženek.  Právě nepozornosti majitelů využil neznámý pachatel, který v nestřeženém okamžiku peněženky odcizil.

V prvním případě pachatel odcizil ve Zlíně na ulici Sokolská v místní restauraci volně odloženou kabelku. V té se nacházela peněženka s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Škoda byla vyčíslena na téměř dva tisíce korun.

Ve druhém případě pachatel využil neopatrnosti třiadvacetiletého mladíka, kterému odcizil v nestřeženém okamžiku v baru na ulici Příkrá volně odloženou pánskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Mladík měl však štěstí, neboť pachatel peněženku s doklady odhodil na ulici a nálezce ji odevzdal na Magistrátu města Zlína, kde si ji majitel vyzvedl. Chyběla jen finanční hotovost ve výši dvě sta korun.

V obou případech pachateli nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, neboť se dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Poslední případ se stal v herně na ulici Okružní. Pachatel zde odcizil ze stolu volně odloženou peněženku jednačtyřicetiletého majitele. V peněžence se nacházely osobní doklady a hotovost přesahující pět tisíc korun. Pachatel se tak dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

2. srpna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem