Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neopatrnost se nevyplácí!

LOUNY - Zlodějům lidé sami často nahrávají... 

Dva případy, kdy zloději velice snadno přišli ke kořisti, se odehrály v minulých dnech. V úterý dopoledne se vymstilo zaměstnancům jedné žatecké střední školy, že ponechali neuzamčenou učebnu informatiky. Dosud nezjištěný pachatel toho využil, vnikl otevřenými dveřmi do budovy a dále do učebny, ze které odcizil počítač v hodnotě 15 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.  

Další případ, kterému se dalo předejít, se odehrál v průmyslové zóně Triangle, poblíž Postoloprt. Ze šatny zaměstnanců jedné tamní firmy odcizil neznámý poberta poškozené ženě volně odloženou kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem, stravenkami a různými doklady. Svým činem jí tak způsobil škodu za 8 550 Kč. I tento případ policisté šetří jako trestný čin krádeže.

Vandal řádil v Peruci

V minulých dnech zavítal do zahrádkářské kolonie poblíž obce Peruc nezjištěný poberta. Nepřišel však s dobrým úmyslem. U zahrádek poškodil drátěné ploty, robil skleněné výplně oken a poškodil okenní rámy a mříže u chatek. Způsobená škoda se vyšplhala na celkem 15 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a zatím po neznámém vandalovi pátrají.

Z auta zmizel výfuk

Ve čtvrtek ráno vyjížděli policisté na Jiráskovo náměstí v Postoloprtech, odkud byla nahlášena krádež výfukového potrubí z osobního vozidla zn. Ford Ranger. Dosud neznámý pachatel se zaměřil na středový díl výfuku s katalyzátorem, čímž poškozenému způsobil škodu za 22 900 Kč. Událost nyní šetří policisté jako trestný čin krádeže.

 

Další zprávy vyjdou až v pondělí 29. listopadu 2010!

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. listopadu 2010   

vytisknout  e-mailem