Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neopatrnost se nevyplácí

NYMBURSKO - Vloupní do dvou vozidel během čtyř dnů. 

Zloději stačilo pět minut, aby v Kostelní Lhotě u rybníka odcizil z nezajištěného vozidla Hunday I30 látkovou tašku. V ní měl majitel uložen revolver, finanční hotovost, náhradní klíče od jiného auta, platební kartu, osobní doklady a doklady k vozidlu. Škoda byla vyčíslena na více než  57 tisíc korun. Případ od doby spáchání, tedy 29. září 2015 šetří policisté z obvodního oddělení Sadská.
 
Tři dny před tím došlo k vloupání do vozidla v Poděbradech. Poškozený zaparkoval firemní vozidlo značky BMV dne 25. září 2015 v ulici Na Hrázce, řádně ho uzamkl a odešel. Když se po necelých dvou hodinách vrátil, zjistil, že má rozbité okénko levých předních dveří a z prostoru vozidla mu byla odcizena taška s doklady, platební karty a finanční hotovost. Vzniklá škoda je více než 72 tisíc korun.
 
Policisté znovu upozorňují na rizika vloupání do vozidel. Pokud v autě necháte elektroniku, cennosti či viditelně odložené kabelky a peněženky, můžete počítat s tím, že se vaše auto stane lákadlem pro nenechavce. Při opuštění vozidla mějte na paměti, že auto není trezor!
 
 
Zabezpečte svá vozidla:
  • Nenechávejte na sedadlech ani na dalších viditelných místech ve vozidle žádné věci, zejména kabelky, tašky, telefony atd…avšak i zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat.
  • Nikde, na místě veřejnosti přístupném tzv. okatě neukládejte žádné věci do zavazadlového prostoru.
  • Lákadlem se stává i autorádio, proto je dobré pořídit si takové s odnímatelným panelem.
  • Klíčky od vozu mějte vždy při sobě např. u lékaře a v restauraci atd, nenechávejte v odloženém oblečení a bez dozoru.
  • Nejbezpečnější parkování je v garáži, nebo hlídaném parkovišti. V ostatních případech na dobře osvětlených místech poblíž domu. Praktické je parkovat blízko chodníku či obrubníku, abyste snížili riziko odcizení kol.
  • Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, uzavření a uzamčení všech dveří. Vozidlo zabezpečte i tehdy vzdalujete-li se třeba jen, abyste vyložili nákup!

 

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
30. září 2015

vytisknout  e-mailem