Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neopatrnost draze zaplatily

Zlodějky připravily zákaznice o víc jak sto padesát tisíc. Hrozí jim až pětiletý trest. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu prošetřují dva na vlas stejné případy, ke kterým došlo v srpnu a září na parkovišti jednoho z nákupních center na Černém mostě.

Stejné jsou případy, i co se týče aktérů, neboť kamery bankomatu zachytily při následném výběru peněz vždy jedny a ty samé ženy.

Meritem událostí jsou odložené a nestřežené osobní věci, či zavazadla, která si zákaznice odložily do vozidel, a poté šly ke kufrům aut nakládat zakoupené zboží.

Tohoto okamžiku využil neznámý pachatel, či pachatelé, kteří v jednom případě ukradli z interiéru auta odloženou kabelku, ve druhém pak peněženku. V těch se nacházelo několikero platebních karet, s jejichž pomocí si nenechavci přisvojili částku přesahující sto padesát tisíc korun.

Nutno zmínit, že protiprávní jednání, tedy neoprávněný výběr peněz, pachatelům usnadnily samy poškozené tím, že měly bezpečnostní PIN kódy přímo u platebních karet.

Oba případy kriminalisté prošetřují pro podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což případným pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Kriminalisté sice disponují záběry bezpečnostní kamery, na kterých jsou podezřelé zachyceny, nicméně vypátrat je, se zatím nepodařilo.

Proto se nyní detektivové obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání. Prosí každého, kdo by poznal ženy na záběrech, a věděl by, kde se hledané zdržují, aby nám tuto informaci předal prostřednictvím liny tísňového volání 158.

Zároveň prosíme spoluobčany, aby měli na paměti, že prožíváme období plné shonu, kdy nemusíme být až tolik ostražití vůči svým osobním věcem. To je živná půda pro kapesní zloděje a další jim podobné, kteří v tomto období hojně zvyšují svou aktivitu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 12. 2015

vytisknout  e-mailem