Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neodnesl si ani prázdné láhve

LOUNSKO - Na místě vloupání byl přistižen; Řídil pod vlivem drog. 

Minulou středu v noci byla hlídka žateckých policistů vyslána k herně, kde si městští strážníci všimli rozbité skleněné výplně a poté i osoby nacházející se uvnitř objektu. Obě hlídky tedy vstoupily dovnitř, kde přistihly muže držícího přepravku s prázdnými láhvemi od piva, kterou si zřejmě plánoval odnést. Dotyčný byl na místě zadržen a policisté ho převezli na oddělení. Podle informací policistů se měl 35letý muž do herny dostat tak, že vykopl skleněnou výplň výlohy.

Lustrací bylo zjištěno, že do konfliktu se zákonem se tento podezřelý dostal v minulosti už mnohokrát. Za krádež byl už i za mřížemi, propuštěn byl v polovině roku 2019. Kvůli tomu hrozí podezřelému u soudu až tříletý trest odnětí svobody. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení a muži již sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Řídil pod vlivem drog

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si minulý týden převzal 34letý muž ze Žatce. V polovině prosince ho při řízení osobního vozidla v průběhu noci zastavila žatecká policejní hlídka. V rámci kontroly s řidičem policisté provedli i orientační test na přítomnost drog, který vyšel pozitivně na amfetamin. Podezřelého zadrželi a převezli na odběr krve. Tu pak policisté zaslali na toxikologické vyšetření. Jeho výsledek potvrdil, že dotyčný byl v době řízení skutečně pod vlivem drogy. Podle zákona mu za popsané jednání v případě odsouzení hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 18. ledna 2022

vytisknout  e-mailem