Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nenechávejte cenné věci v autě

KROMĚŘÍŽSKO: Majitelům vozidel vznikla škoda jak poškozením vozidla, tak odcizením věcí. 

Dvěma případy vloupání do vozidel se v současné době zabývají bystřičtí policisté.

Neznámý pachatel se včera kolem tři čtvrtě na dvanáct dopoledne vloupal do automobilu Renault Megane, který jeho majitel zaparkoval u hlavní brány na hřbitov přímo v Bystřici pod Hostýnem. Stačilo mu na to pouze deset minut. Pachatel rozbil skleněnou výplň pravých předních i zadních dveří a z podlahy před sedadlem spolujezdce odcizil černou koženkovou kabelku, kde se nacházely klíče, doklady, platební karta a také peněženka s finanční hotovostí a stravenkami. Škoda na odcizených věcech přesáhla pět tisíc korun. Škoda, která vznikla poškozením vozidla, je tři tisíce korun. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dva roky vězení.

K dalšímu vloupání došlo včera odpoledne zhruba od půl jedné do čtvrt na čtyři na ulici Nádražní v Bystřici pod Hostýnem. Neznámý pachatel se vloupal do vozidla Opel Astra. Nejprve rozbil okénko levých zadních dveří a ze zadního sedadla sebral univerzální solární nabíječku na mobil. Poté se zaměřil na kufr. Po rozbití okénka z něj odcizil cigarety různých značek za bezmála šest tisíc korun. Celková škoda, která vznikla majiteli auta, je bezmála třicet tisíc korun. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Pokud se vzdalujete od auta byť jen na pár minut, nenechávejte uvnitř žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může přilákat zloděje!

25. listopadu 2019, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem