Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nenechavci zkoušeli štěstí všudemožně

NÁCHODSKO - Na Broumovsku kradli pití, naftu, hever i hasičáky 

rozbita_vyloha_pavoukIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Včera a předevčírem v noci na Broumovsku řádil zloděj či zloději. Policisté z Obvodního oddělení Broumov zaevidovali pět oznámení o vloupání a krádežích v Broumově a okolí. Pachatele ani v jednom případě dosud neznáme.
 
V noci  z 29. na 30. 7 se někdo vloupal do dvou nákladních automobilů Avia před Diakonií, rozbil vždy boční okénko, z aut vytáhl hever, hasicí přístroj a odčerpal celkem 60 litrů motorové nafty, vznikla škoda ve výši devíti tisíc korun.
 
V noci z 30. na 31.7.  se kdosi vloupal do trafiky a potravin ve Starostíně. V trafice rozbil vstupní dveře a sebral odtud různé zboží. V potravinýách se dovntř dostal po rozbití výlohy. Pak z regálů odcizil větší množství lahví s alkoholem za přibližně 13.000 korun. Celkem zloděj napáchal škodu za dvacet tisíc korun.
 
Neznámý zloděj se dále pokusil vloupat do rodinného domu a prodejny tabáku v centru Broumova, a to někdy mezi 27. a 30.7. Tam ale jen přes terasu vnikl do nebytových prostor v zadní části domu, přitom poškodil dveře, ale dále k cennostem či nějakému zboží se nedostal. Tento případ evidujeme jako pokus krádeže vloupáním, neúspěšný zloděj tady způsobil majiteli přibližně dvoutisícovou škodu.
 
Bez úspěchu též skončila zlodějská akce 30.7. okolo druhé hodiny ráno, kdy se někdo pokusil prohodit skleněné výplně výloh herny v Meziměstí, poškodil přitom i rozvodnou skříň na telefon a způsobil škodu 4.000 korun. Dovnitř se ale zloděj nedostal.
 
Vůbec není jisté, zda všechny krádeže a pokusy o ně jsou dílem jedné osoby, jedné party nebo několika různých pachatelů. Všechny zaevidované případy policisté pečlivě prověřují, hledají případné souvislosti a samozřejmě pachatele. Kdyby měli občané nějaké informace k uvedeným případům, ať neváhají a zavolají je na 158 nebo přímo na broumovskou policejní služebnu (tel. 974 534 701), nebo je přijdou sdělit policistům osobně.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
31. 7. 2012 ve 14:30

vytisknout  e-mailem