Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nenechavci neustále čekají na příležitost

Abychom si z koupaliště či jiného rekreačního vodního zařízení odnesli jen ty nejlepší zážitky, je třeba dodržovat základní pravidla bezpečného chování. 

Své osobní věci mějte neustále pod kontrolou. Nenechte své věci střežit neznámou osobou.  Být přehnaně důvěřivým se nemusí vyplatit. Domluvte se s přáteli, aby jeden člen společnosti zůstal vždy u odložených věcí. Nenoste do aquaparků a na koupaliště drahou elektroniku, mobilní telefony a šperky.  Omezte svoji finanční hotovost na nezbytnou částku. Platební karty na koupaliště a ani do aguaparků nenoste vůbec.  Zabezpečovací systém odkládacích skříněk není nepřekonatelný.   

Každý den se pražští policisté znovu a znovu přesvědčují o tom, že jejich často opakované rady o bezpečném chování berou občané na lehkou váhu. Opakovaně řeší případy trestného činu krádeže.  Bohužel ani na přeplněných koupalištích nejsou osobní věci občanů v bezpečí před pachateli majetkové trestné činnosti.  A jakých omylů se občané dopouštějí nejvíce? 

Celá řada dospělých návštěvníků koupališť a aquaparků ponechává svoje cennosti v zaparkovaném vozidle. Další si na koupaliště nosí cennosti – několik mobilních telefonů, platební karty i s poznamenaným PINem, šperky, … Po krátkém zamyšlení, co s těmito věcmi, dojdou mnozí návštěvníci k zajímavým a pro policisty naprosto nepochopitelným opatřením.  Cennosti skrývají do odložených bot, pod deku, pod ručník, do rozečtené detektivky,… Pak stačí krátká nepozornost, několika minutová nepřítomnost a odložené věci jsou nenávratně pryč.  Následuje zlost, lítost a vztek, který si  okradení  občané často snaží vybít na policejních služebnách.  Zapomínají, že jsou to jen a jen oni, kdo zodpovídá za svůj majetek.  K majetkové ztrátě, která již nastala, se vzápětí přidají další starosti a povinnosti – zablokování mobilního telefonu, platebních karet, vyřizování nových dokladů, …  

Chovejme se proto tak, abychom si nezkazili svým neopatrným chováním celou dovolenou. 

kpt. Mgr. Iva Knolová - 13.7.2010 

 

vytisknout  e-mailem