Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nenapravitelný zloděj skončil ve vazbě

KDYŇSKO – Jednatřicetiletý muž byl obviněn z několika trestných činů, hrozí mu až pět let odnětí svobody. 

     Domažličtí kriminalisté od počátku letošního roku pátrali po zloději, který měl na svědomí několik případů vloupání a krádeží na Kdyňsku. Přijali více než desítku oznámení o majetkové trestné činnosti. Jen v lednu neznámý pachatel ve Kdyni u zaparkovaného nákladního vozidla tovární značky Scania navrtal nádrž a odčerpal z ní 30 litrů motorové nafty a dalších 70 litrů vyteklo na zem. Škoda na odcizené naftě a poškozené nádrži byla vyčíslena na 42 500 korun. V obci Hluboká odcizil přívěs značky Agados za 50 tisíc korun. U obce Beňovy na Klatovsku odčerpal z nádrže kolového nakladače 50 litrů motorové nafty. V chatové oblasti ve Kdyni z kůlny, kam násilím vnikl, ukradl řetězovou pilu, elektrickou okružní pilu, úhlovou brusku a elektrickou strunovou sekačku na trávu. Škoda byla vyčíslena na 6 500 korun. V Prapořišti ukradl dvounápravový přívěsný vozík značky Agados v hodnotě 15 tisíc korun. Dále se pokusil ve Kdyni ukrást osobní automobil. Rozbil okno a vnikl do vozidla značky Peugeot. Pokusil se zlomit zámek řízení, což se mu nepodařilo a vozidlo poškodil. Ukradl alespoň textilní potah z volantu. V lokalitě Na Škarmaně v katastrálním území obce Kdyně zmizely komponenty na trampolínu a motorová pila. Další nafta zmizela z nádrže zaparkovaného autojeřábu v obci Kdyně, zde neznámý pachatel odčerpal 169 litrů motorové nafty. Škoda byla vyčíslena na 6 168 korun. I v únoru série krádeží pokračovala. Neznámý zloděj se vloupal do sklepní kóje bytového domu ve Kdyni. Odcizil party stan, stolek se čtyřmi židličkami, sedm kilogramů pracího prášku a pánské jízdní kolo. Majitelům způsobil škodu 10 tisíc korun. Z dalšího sklepa ukradl jízdní kolo, pánskou cyklobundu, náhradní duši na kolo, pánské cyklistické boty, náhradní pedály na kolo, cyklistickou přilbu, sadu lepení na jízdní kolo, hustilku a z vedlejší sklepní kóje další jízdní kola pánské a dámské. Majitelům vznikla škoda vyšší než 120 tisíc korun. Z kůlny na pozemku katastrálního území obce Kdyně byla odcizena vzduchovka a replika křesadlové pistole. V Brnířově bylo odcizeno vozidlo Škoda Superb.
     Kriminalisté po pachateli usilovně pátrali. Podařilo se jim zjistit, že vše má na svědomí jednatřicetiletý muž ze Kdyně. Z dostupných evidencí zjistili, že výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích z července 2021 uznán vinným z trestného činu krádež a trestním příkazem stejného soudu v prosinci 2021 odsouzen mimo jiné k souhrnnému trestu odnětí svobody v délce 12 měsíců, jehož výkon mu byl podmíněně odložen na zkušební dobu čtyř let. Když se v obci Brnířov zmocnil osobního vozidla Škoda, nasadil na ně jiné registrační značky a řídil tento vůz, ačkoliv má rozhodnutím Městského úřadu v Domažlicích uložen zákaz řízení motorových vozidel v délce 24 měsíců, od června 2021 do června 2023 a trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích zákaz řízení na dobu 36 měsíců od září 2021 a od prosince 20211 trestním příkazem Okresního soudu Plzeň – sever zákaz řízení v délce 18 měsíců.
     I přes zákaz řízení a s vozidlem Škoda Superb, které užíval neoprávněně, řídil v polovině února 2022 ulicemi Domažlic a způsobil dopravní nehodu. Na křižovatce ulic Kunešova a Švabinského nedal přednost v jízdě vozidlu tovární značky Hyundai jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci a narazil do něj. Na místě dopravní nehody nezastavil, odjel do ulice Michlova a od vozidla utekl. Řidička vozidla Hyundai utrpěla zranění, škoda na vozidlech byla vyčíslena na 70 tisíc korun.
     Kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujících trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci, krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Spolu se spisovým materiálem státním zástupci podali i podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhán vazebně. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Dagmar Brožová
30. března 2022

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022 

Detailní náhled

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022 

Detailní náhled

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022 

Detailní náhled

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022

Dopravní nehoda - Domažlice - 16.02.2022 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem