Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nenapravitelný zloděj odešel tentokrát z prodejny s prázdnou

ZLÍNSKO: I tak je ve vazbě. 

Ve vazební věznici skončil včera v poledne recidivista, který vnikl pomocí nalezeného klíče do prodejny ve Zlíně. I když nestihl nic odcizit, vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu krádeže ve stádiu pokusu, za který mu v době nouzového stavu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Pětadvacetiletý muž z Uherskohradišťska přijel ve čtvrtek večer do Zlína, kde se měl setkat se svým známým. Když na něj čekal, našel před prodejnou potravin klíč, který tam, jak jsme později zjistili, ztratila majitelka. Napadlo ho zkusit, jestli klíč není náhodou od prodejny. Klíč do zámku dveří pasoval. Vyhodnotil, že se do obchodu půjde podívat, až bude větší tma. Na místo se vrátil před půlnocí, vešel dovnitř, objekt prohledal, ale nic neodcizil, protože chtěl peníze, které v pokladně nebyly, proto z obchodu odešel. Po chvíli si však řekl, že půjde do prodejny znovu a odcizí nějaké zboží, třeba cigarety. To už měl ale smůlu. Do prodejny se přes zastrčený klíč zevnitř nedostal, proto odešel. V obchodě byl totiž syn majitelky, která měla informaci, že jí po obchodě chodil nezvaný návštěvník. Přivolaní policisté zhlédli kamerové záznamy, na kterých byl muž zachycený, a o popisu informovali všechny hlídky v terénu, včetně strážníků městské policie. I když se podle záběrů muž při každé návštěvě do prodejny převlékl do jiného oblečení, spravedlnosti neunikl. V pátek kolem osmé hodiny ráno strážníci hlásili policistům, že ve Zlíně kontrolují muže uvedeného popisu.

Věc si převzali zlínští kriminalisté, kteří muže obvinili z krádeže ve stádiu pokusu. Kriminalisté zjistili, že muž je až do roku 2022 pro majetkovou trestnou činnost v podmínce. Navíc má v rejstříku trestů šest záznamů, kdy byl trestaný především za majetkovou trestnou činnost. Z uvedených důvodů podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a nenapravitelného zloděje včera eskortovali policisté do vazební věznice v Olomouci.  

11. května 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem