Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelný zloděj kradl znovu

MLADOBOLESLAVSKO – Nyní už skončil ve vězení. 

Policistům již dobře známý 37letý muž kradl znovu. Již během roku 2021 si neoprávněně přisvojil nalezenou platební kartu, se kterou poté provedl větší množství drobnějších plateb. Takto poškozenému z účtu odčerpal téměř 200 tisíc korun.

Ve stejném rozsudku okresního soudu byl kromě toho uznán vinným z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil ve dvou případech, kdy řídil motorové vozidlo pod vlivem návykových látek. Za tyto trestné činy byl odsouzen a potrestán podmíněným trestem odnětí osobní svobody v délce 2 let.

Už koncem března letošního roku byl ale opět pravomocně odsouzen za drobné krádeže a byl mu navíc uložen trest obecně prospěšných prací v délce trvání 250 hodin. Ani z tohoto trestního příkazu se nepoučil, a v době od dubna do července se dopustil nejméně dalších 7 krádeží. Než však stačil soud rozhodnout o dalším potrestání, odcizil 4. srpna v jednom hypermarketu v Mladé Boleslavi alkohol v hodnotě 1300 Kč. Vhledem k tomu, že protiprávní jednání muže stále pokračovalo, rozhodli policisté o jeho zadržení. Po sdělení podezření, byl muž v zákonné lhůtě 48 hodin postaven před soud, který již rozhodl o nepodmíněném trestu odnětí svobody na 1 rok a byl eskortován přímo do věznice.

Svoji trestnou činnost začal muž již v roce 2006 a v Rejstříku trestů postupně nasbíral 14 záznamů, včetně rozsudku soudu v Mnichově.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
17. srpna 2022

vytisknout  e-mailem