Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenapravitelný zloděj

TEPLICKO - Recidivista asi krást nepřestane; Hledáme svědky nehod... 

Nenapravitelný zloděj

     Nenapravitelný zřejmě bude 37letý recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V minulosti patnáctkrát odsouzený muž je podezřelý, že v polovině listopadu využil v bílinské prodejně vytíženosti prodavačky, která obsluhovala další zákazníky prodejny a v nestřeženém okamžiku jí z pokladny odcizil šest a půl tisíc korun.

     Poslední listopadový týden v ranních hodinách oslovil v Bílině staršího muže s tím, že neumí číst a jestli by mu mohl zjistit podle zvonků, zda v domě nebydlí jeho známý. Když mu senior vyhověl, během čtení jmen využil jeho nepozornosti a z kapsy mikiny mu ukradl peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí.

     Poté odjel do Teplic, kde v centru města využil nepozornosti prodavačky a z batohu uloženého ve volně přístupné kanceláři jí odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. S její pomocí pak provedl jednu platbu, ženě způsobil celkovou škodu přes šest tisíc korun.

     O tři dny později se v Bílině namáčkl na seniora a z kapsy u kalhot mu odcizil peněženku s osobními doklady, penězi a platební kartou. Je také podezřelý, že začátkem prosince okradl v bílinské nemocnici seniorku. S ženou se dal do řeči a v nestřeženém okamžiku jí z kabelky odložené na chodítku odcizil peněženku s doklady a penězi. Celkem způsobil okradeným lidem škodu přes šestnáct a půl tisíc korun, u výslechu se ke všem krádežím přiznal, v případě uznání viny mu hrozí maximálně dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 8:00 do 11:00 hodin dne 27. listopadu 2019 v Teplicích, ul. Českobratrská u lázeňského domu Jirásek. Nezjištěný řidič měl poškodit zaparkované vozidlo Kia Sportage a z místa odjet, aniž by splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Od nehody ujel i řidič, který 8. prosince 2019 kolem 17:40 hodin v Novosedlicích, ul. Míru u č. p. 115 poškodil zaparkované vozidlo Citroen C4. Podle dosud zjištěných poznatků se mělo jednat o vozidlo Škoda Octavia černé barvy, karoserie combi, auto je poškozeno na pravé straně. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krupce vykradl sklep.  Zloděj vnikl po odstranění zámku do sklepa, odkud podle výpovědi oznamovatelky odcizil čtyři kola z lehkých slitin včetně pneumatik. Škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

9. prosince 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem