Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelný řidič

Opakovaně řídil bez řidičského oprávnění 

     Dne 5.listopadu 2008 v nočních hodinách na Mělníku v ul. Řípská prováděli policisté obvodního oddělení Horní Počaply hlídkovou činnost, mimo jiné chtěli zkontrolovat vozidlo Škoda Favorit jedoucí směrem od ulice Bezručova. Na znamení k zastavení dané dle předpisů řidič nereagoval a snažil se hlídce ujet směrem na Mělnickou Vrutici a dále do Lhotky.

      Policisté vozidlo pronásledovali . V obci Lhotka ho dostihli , ale jeho řidič se nadále nevzdával. Nebezpečným manévrem poškodil jedno ze služebních vozidel a pokračoval v jízdě směrem k obci Střemy. Automobil zanechal na poli a snažil se utéct. Následně byl policisty zadržen. Bylo zjištěno, že se jedná o dvaatřicetiletého muže z Neratovic, který není držitelem řidičského oprávnění a má platný zákaz řízení motorových vozidel na dobu pěti let. Policisté na Mělníku mu následně sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a dále bylo tomuto pirátovi silnic zajištěno vozidlo jako věc důležitá pro trestní řízení.

      Pachatel se těchto skutků nedopustil poprvé. Stejný problém měl již v srpnu letošního roku, kdy při řízení vozidla bez řidičského oprávnění způsobil dopravní nehodu v Neratovicích. Od té doby se policii vyhýbal. Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování využil tedy příležitosti a muži předal usnesení o zahájení trestního stíhání.

 

vytisknout  e-mailem