Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenapravitelný recidivista

DĚČÍNSKO - Muž s pestrou trestní minulostí zase kradl a další zprávy. 

Nenapravitelný recidivista

     Vězení zřejmě nemá výchovný vliv na 19krát odsouzeného recidivistu, kterého policisté v uplynulých dnech obvinili z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Devětatřicetiletý muž je podezřelý, že se v polovině května v Děčíně vloupal do rekonstruovaného rodinného domu. Uvnitř měl odcizit oblečení a výbavu na motorku, peníze, počítač a další věci v celkové hodnotě dvanáct tisíc korun. O několik dnů později vešel na cizí pozemek v Děčíně, kde pod pergolou odcizil horské kolo za sedm tisíc korun. Vzhledem ke spáchání krádeží v době nouzového stavu hrozí trestně stíhanému muži v krajním případě až osmiletý trest odnětí svobody.

Řídila i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 30letá žena, kterou v Rumburku zastavila policejní hlídka. Žena si sedla za volant, i když má uloženy dva tresty spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, jeden soudem a další městským úřadem. Ženě hrozí za porušení zákona v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Ukradené kolo

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Jiříkově ukradl elektro kolo. Zloděj před budovou odcizil nezajištěné kolo v hodnotě téměř čtyřicet tisíc korun, policisté nyní po ukradeném kole i zloději, kterému hrozí až dva roky za mřížemi, pátrají.

Okradený rybář

     Spánku poškozeného využil neznámý pachatel, který v Děčíně okradl rybáře. V noci mu z vaku odcizil rybářské vybavení a peněženku s doklady a platební kartou. Policisté případ prověřují jako přečiny neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže, lapkovi hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

17. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem