Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelný podvodník ze seznamky

PRAHA VENKOV-JIH – Kriminalisté územního odboru zadrželi v polovině července letošního roku jednačtyřicetiletého muže z Prahy, který před dvěma roky zneužil důvěřivosti osmatřicetileté partnerky a připravil ji o statisíce 

VYDÁNO: 14.srpna 2014
ČAS:         13:40 hodin
 
Podvodník se se ženou seznámil přes internetovou seznamku známého webového portálu v roce 2012. Nejprve s ní komunikoval prostřednictvím SMS a emailových zpráv. Poté došlo i k osobnímu setkání. Během několika schůzek se vydával za dobře finančně situovanou osobu, ředitele prosperující obchodní společnosti, majitele rodinného domu a pozemku.
Následně využil situace, když se mu mladá žena svěřila, že je ve složité životní situaci a musí řešit otázku svého bydlení. Nabídl se, že jí pomůže svízelnou bytovou situaci vyřešit. Přislíbil zprostředkování výhodného pořízení bytu v Praze, které však bylo podmíněno složením vyšší peněžní zálohy. V polovině října roku 2012 od své oběti převzal 400 tisíc korun. Ke zprostředkovanému pořízení bytu však nedošlo a podvodník od té doby se ženou přestal komunikovat.
Podvedená žena se na policii se svým trápením obrátila až v roce 2013. Podvodník se před policisty skrýval na různých místech. Po ročním usilovném policejním pátrání se kriminalistům podařilo podvodníka zadržet. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. V tuto chvíli je jednačtyřicetiletý muž obviněn z přečinu podvod, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.
Kriminalisté předpokládají, že se obviněný muž mohl opakovaně dopustit podobných podvodů a podvedených žen může být více. Při prověřování tohoto případu zjistili, že v minulosti byl za obdobné podvodné jednání odsouzen. Prostřednictvím internetu si rovněž na seznamovacích portálech vyhlédl několik osamocených žen, od kterých pak vylákal v celkovém souhrnu téměř dvoumiliónovou částku.
Proto se touto cestou obrací na další případně podvedené ženy, které byly s mužem na fotografii v kontaktu a staly obětí jeho podvodného jednání, aby se jim přihlásily přímo na telefonních číslech 974 882 407, 974 882 400, 974 882 441 nebo prostřednictvím bezplatné tísňové linky Policie ČR 158.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
14. srpna 2014

vytisknout  e-mailem