Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelní řidiči

Policie upozorňuje občany, aby neponechávali ve svých vozidlech věci a nedávali tak šanci zlodějům. 

     Kladenští policisté opět upozorňují občany, aby neponechávali ve vozidlech své věci, alespoň ne na viditelných místech a chránili si tím svůj majetek. Ponechané nebo opomenuté věci ve vozidlech jsou velkým lákadlem pro zloděje a ve většině případů i snadnou kořistí. Cenné věci vůbec ve vozidle nenechávejte a ostatní uložte alespoň do zavazadlového prostoru, neboť věci na palubní desce, předních a zadních sedačkách zloděje přitahují a po značné škodě na vozidle při vloupání bývají odcizeny. Zloděj umí využít každou chvilku nepozornosti ve svůj prospěch. Policie upozorňuje, aby si občané v tomto případě převážně řidiči chránili svůj majetek. Nejen, že dochází při vloupání ke škodě na odcizených věcech, ale bývá i způsobena velká škoda poškozením na vozidle. Někteří řidiči jsou neponaučitelní a neuvědomují si, že "auto není trezor", a proto uvádíme několik případů, ke kterým došlo v posledních dnech na území okresu Kladno.

     V podvečerních hodinách dne 25. července se vloupal neznámý pachatel za užití násilí do osobního vozidla Peugeot, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Sporotvců. Z vozidla následně odcizil koženou peněženku s doklady, s finanční hotovostí 13 200,-Kč a obrazovku navigace v hodnotě 10 000,-Kč. Majiteli za svoji neopatrnost vznikla škoda ve výši 32 500,-Kč, z toho byla způsobena škoda ve výši 9 000,-Kč poškozením vozidla. 

     V dopoledních hodinách dne 25. července došlo k vloupání do osobního vozidla VW Golf v Kladně ul. U Hvězdy. Neznámý pachatel použil násilí vnikl do vozidla, kde odcizil originální navigaci s autorádiem a přehrávačem n a CD. Celková škoda činí 22 000,-Kč.

     V době mezi 22. až 23. červencem se vloupal neznámý pachatel do vozidla Ford Tranzit, které bylo zaparkováno v Kladně, v ulici Moskevská. Zloděj z nákladového prostoru vozidla odcizil  192 kusů společenských her v celkové hodnotě 35 467,-Kč a při vniknutí poškodil vozidlo za 3 000,-Kč. Celkem způsobená škoda je ve výši 38 467,-Kč.

     Všechny tři případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním.          

vytisknout  e-mailem