Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nenapravitelná zlodějka už sedí ve vazbě

ZLÍNSKO: Při 42 krádežích odcizila zboží za 45 tisíc korun.  

Policistům po roce vyšetřování krádeží v nákupních centrech ve Zlíně a Uherském Hradišti, které měla na svědomí stále stejná žena, došla trpělivost a podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby osmadvacetileté ženy z obce na Zlínsku. V posledním roce přebývá v různých ubytovnách ve Zlíně. Státní zástupce jejich návrhu vyhověl a soudce ženu poslal do vazební věznice. Důvodem byla obava z pokračování krádeží a z útěku obviněné ženy.

S krádežemi začala mladá žena v červnu loňského roku a pokračovala nepřetržitě až do června roku letošního. Předmětem jejího zájmu byly především potraviny, drogistické zboží, alkohol a v několika případech i oblečení. Zlodějku vždy zadrželi pracovníci prodejny nebo bezpečnostní agentury, kteří nepoškozené zboží vrátili zpět do prodejny. Usvědčily ji také záznamy z bezpečnostních kamer v prodejnách. Největší škodu napáchala jednorázově v únoru v prodejně drogerie, kde odcizila kosmetiku za sedm a půl tisíce korun, nejmenší v září v potravinách, kde dostala chuť na alkohol za stokorunu. Jednou si chtěla ukradené věci ponechat za pomoci násilí. Pokousala prodavačku, která ji při krádeži přistihla.

Osmadvacetiletou dosud netrestanou ženu policisté obvinili z pokračujícího přečinu krádež, za který jí hrozí až dvouleté vězení. Při výslechu se žena ke všem krádežím přiznala.


17. července 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem