Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neměl řidičák, hlídce vyhrožoval

MOST - Řidič z Prahy má zákaz řízení a nevlastní řidičské oprávnění, hlídce vyhrožoval; Nabídl známému nocleh, ten ho okradl. 

Pražák neměl řidičák, má zákaz řízení a hlídce vyhrožoval

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 40letého muže z Prahy. Toho v Mostě kontrolovala hlídka dopravních policistů. Následným šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a má vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců. Motorista se snažil policisty přesvědčit, že se vlastně nic nestalo. Když však zjistil, že porušení zákona budou muži v uniformách řešit, byl na ně ve služebním autě a poté i na policejním oddělení vulgární a začal jim vyhrožovat usmrcením a ublížením na zdraví.

 

Za dobrotu se odvděčil krádeží

Nevděčně se zachoval 32letý muž z Litvínova. Neměl kde spát a jeho známý mu tento měsíc u sebe nabídl nocleh. Mladý muž však hned první noc z bytu náhle zmizel. A s ním byl pryč i notebook poškozeného, který byl volně odložen v pokoji. Odcizený notebook v hodnotě vyšší než šest tisíc korun byl zajištěn a policisté ho vrátili zpět původnímu majiteli. Inspektor litvínovské policie Litvínovanu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Dopravní akce zaměřená na alkohol

O víkendu proběhla na silnicích mosteckého regionu krajská dopravně bezpečnostní akce. Hlídky při ní kontrolovaly, zda řidiči dodržují zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek. Policisté v nočních hodinách sledovali silniční provoz na komunikacích v Mostě, Litvínově, v přilehlých obcích a na silnicích l. třídy. Muži v uniformách zastavili během noční akce celkem 36 motorových vozidel a zjistili 9 dopravních přestupků. Osm přestupků v dopravě vyřešili muži zákona na místě uložením blokové pokuty a jeden přestupek odevzdali do správního řízení. Hlídky také zjistily dva trestné činy, kdy jeden řidič byl pod vlivem návykové látky a další motorista řídil i přes zákaz řízení. U pěti vozidel byl odhalen nevyhovující technický stav.  

 

Kapsáři jsou stále mezi námi

V předvánoční čas se činí kapsáři, kteří využívají nepozornosti občanů při nakupování a cestování. Neznámý lapka okradl v neděli mladou ženu u domu, kam vcházela ve večerních hodinách. Požádal ji o cigaretu, a když žena vstupovala do vchodu, sáhl jí do kabelky a z ní odcizil peněženku s hotovostí a doklady. Poté z místa utekl. Jiný zloděj se činil v Mostě v sobotní podvečerní době. V centru města odcizil bez povšimnutí mladé ženě z kabelky, kterou měla na rameni, mobilní telefon značky Samsung v hodnotě 10 000 korun. Do třetice neznámý pachatel okradl muže, který cestoval minulý týden autobusem městské hromadné dopravy. Připravil ho o kabelu s doklady a finanční hotovostí, aniž by to okradený zaznamenal. Všechny tři případy šetří mostečtí policisté.   

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. prosince 2015

vytisknout  e-mailem