Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace

V období od 15. do 21. srpna 2011 řešili policisté cizinecké policie celkem 90 případů nelegální migrace. 

   Situace na mezinárodních letištích
 
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 23 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně po překročení doby stanovené vízem. Jednalo se o cizince deseti státních příslušností.
     Na letišti Brno Tuřany byl dne 16.8. 2011 nahlášen opětovný útok leasrovým přímým světlem na letadlo.
 
 Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
 
     V 33. týdnu bylo zjištěno na území České republiky 67 cizinců při nelegálním pobytu. Nejvíce bylo státních příslušníků Ukrajiny (28) a občanů Vietnamu (10).
 
Policisté například řešili:
- při policejní kontrole v Praze byl zjištěn kyrgyzstánský státní příslušník, který zde pobývá od 5.4.2006 do dnešního dne neoprávněně, neboť mu byla Nejvyšším správním soudem odmítnuta žádost o azyl.
- při pobytové kontrole v Praze byl zjištěn rumunský státní příslušník, který se policistům prokazoval dokladem totožnosti vydaným rumunskými úřady jiné osoby. Jedná se o doklad, ve kterém byla na první pohled viditelná zvýšená sytost barev. Dotyčný cizinec pobývá od 14.01.2009 na území ČR neoprávněně.
 
tabulka kraj 24.bmp
 
   Na základě readmisní dohody byl ze Spolkové republiky Německo vrácen 1 občan Srbska. Z Rakouska byl vrácen 1 občan Pakistánu. Osoby se zákazem vstupu do SRN a Rakouska byly zachyceny převážně na dálnicích v osobních automobilech a v mezinárodních autobusových linkách.
 
   Na základě Dublinské smlouvy byl vrácen 1 občan Sýrie ze Švýcarska, 1 občan Ethiopie ze Spolkové republiky Německo a 1 občan Číny z Nizozemského království.

vytisknout  e-mailem