Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace ve 29. týdnu

Policisté cizinecké policie v období od 18. do 24. července 2011 řešili celkem 75 případů nelegální migrace. 

Situace na mezinárodních letištích
                                                                                                    
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 14 cizinců, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně po překročení doby stanovené vízem. Jednalo se o cizince sedmi státních příslušností.
     Na letišti Brno - Tuřany byly zjištěny 2 osoby Ruské federace, které rovněž pobývaly na území schengenského prostoru po uplynutí délky povoleného pobytu.
 
     Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
 
     Ve 29. týdnu bylo zjištěno na území České republiky 59 cizinců při nelegálním pobytu.  Do Přijímacího střediska cizinců Zastávka se s žádostí o udělení mezinárodní ochrany dostavilo 7 cizinců, všichni s nelegálním pobytem na území, z toho 3 osoby bez cestovního dokladu.
 
Policisté například řešili:
     V Plzeňském kraji neznámý pachatel umožnil nedovolené překročení státní hranice státnímu příslušníkovi Vietnamu za úplatu 300,- Euro tak, že opatřil cizí vietnamský doklad a vízum, které ho opravňovalo vycestovat z území ČR do SRN. 
     V Praze byl zjištěn ukrajinský st. příslušník, kterému bylo uděleno správní vyhoštění v roce 2003. Po změně své identity přicestoval zpět do ČR s platným cestovním dokladem a turistickým vízem, od července 2005 zde pobýval na dlouhodobá víza za účelem zaměstnání a později za účelem výkonný manažer.
     Další ukrajinská státní příslušnice se dostavila s žádostí o vycestování do domovského státu. Lustrací bylo zjištěno, že 10.1.2001 přicestovala s platným cestovním dokladem a vízovým štítkem s dobou platnosti od 12.12. 2000 do 12.06. 2001 a délkou pobytu 30 dní.
 
tabulka kraj 20.bmp

 

vytisknout  e-mailem