Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace v ČR za období 52. týdne (23. – 29. prosince 2013)

Policisté cizinecké policie řešili v týdnu od 23. do 29. prosince 2013 celkem 43 případů nelegální migrace. Většina ze zjištěných cizinců se na našem území zdržovala po uplynutí doby platnosti pobytového oprávnění.  

1) Mezinárodní letiště
 
     Na mezinárodním letišti Václava Havla v Praze bylo v 52. týdnu 2013 zjištěno 9 nelegálně pobývajících cizinců, kteří nevycestovali v době stanovené schengenským vízem z území ČR.
 
     Nejvíce cizinců pocházelo z Ázerbájdžánu (3 os.), Ruské federace (2 os.), Albánie (1 os.), Arménie (1 os.), Číny (1 os.) a USA (1 os).
     Vstup na území ČR byl na mezinárodním letišti Václava Havla v Praze odepřen 9 cizincům. Jednalo se o 8 státních příslušníků Ruské federace a 1 osobu nezjištěné státní příslušnosti, která předložila doklad pro uprchlíky.
    
 
2) Nelegální pobyt zjištěný na teritoriu krajských ředitelství policie
           
     V 52. týdnu 2013 bylo zjištěno 25 cizinců, kteří se na území České republiky nacházeli v nelegálním postavení. Jde o nejnižší počet cizinců zjištěných za období jednoho týdne v roce 2013. Nejvíce zastoupeni byli státní příslušníci Ukrajiny (12 os.), Vietnamu (3 os.), Slovenska (3 os.) a Makedonie (3 os.). 20 osob z celkového počtu případů bylo zjištěno v hlavním městě Praze (nejčastěji státní příslušníci Ukrajiny – 11 osob).
 
     Celkem 7 cizinců překročilo dobu platnosti povoleného pobytu. Jednalo o státní příslušníky Ukrajiny a Vietnamu. 13 cizinců nevycestovalo ve lhůtě stanovené vydaným správním nebo soudním vyhoštěním. Zde se nejvíce jednalo o státní příslušníky Ukrajiny a Slovenska. Bez jakéhokoli povolení k pobytu se na našem území nacházelo 5 cizinců (nejvíce z Ruské federace, Makedonie a Saudské Arábie).
 
Padělané nebo pozměněné doklady
 
    
     V Praze se policistům při kontrole prokázal občan Ukrajiny pozměněným ukrajinským cestovním dokladem s padělaným pobytovým štítkem vydaným ČR. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny.    

vytisknout  e-mailem