Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace v ČR za období 25. týdne 2014 (od 16. do 22. června 2014)

V týdnu od 16. do 22. června 2014 bylo zjištěno 71 případů nelegální migrace. Převážná většina cizinců se zdržovala na našem území po uplynutí doby platnosti pobytového oprávnění.  

1) Mezinárodní letiště
 
Na mezinárodním letišti Václava Havla v Praze policisté cizinecké policie zjistili ve sledovaném období 12 nelegálně pobývajících cizinců, kteří v době stanovené schengenským vízem nevycestovali z území ČR. Jednalo se o 5 občanů Ruské federace, 2 státní příslušníky Turecka a 2 občany Kazachstánu a po 1 osobě státní příslušníci Egypta, USA, Sýrie a Vietnamu.
.
Vstup byl na mezinárodním letišti v Praze odepřen 1 státnímu příslušníkovi Arménie, který nesplnil podmínky vstupu na území schengenských států.
 
Do Přijímacího střediska Zastávka u Brna se dostavili 3 cizinci se žádostí o mezinárodní ochranu, 2 občané Ukrajiny a 1 občan Pobřeží Slonoviny.
              
2) Nelegální pobyt zjištěný v teritoriu krajských ředitelství policie
           
Ve 25. týdnu 2014 bylo zjištěno 55 cizinců, kteří se na území ČR nacházeli v nelegálním postavení. Nejpočetněji byli zastoupeni státní příslušníci Ukrajiny (23 os.), Libye (12 os.), Ruské federace ( 4 os.) a Moldavska (3 os.). Z celkového počtu bylo 26 případů zjištěno při kontrolách v hlavním městě Praze.
 
Dobu platnosti povoleného pobytu v České republice překročilo 34 osob. Nejčastěji státní příslušníci Ukrajiny a Libye. 
 
Cizinců, kteří se zdržovali na našem území, přestože jim bylo již jednou vydáno rozhodnutí o správním nebo soudním vyhoštění bylo zjištěno 13. Tyto osoby neuposlechly příkazu k vycestování z našeho území nebo vycestovaly a opětovně vstoupily na území ČR. Nejčastěji se jednalo o státní příslušníky Ukrajiny a Číny.    
    
8 cizinců se zdržovalo na našem území bez jakéhokoli povolení k pobytu. Jednalo se především o občany Ukrajiny a Kyrgyzstánu.
 
V České republice v uvedeném týdnu pobývalo také 13 cizinců, kteří byli zařazeni do Evidence nežádoucích osob, 6 občanů Ukrajiny, 2 občané Číny, 2 občané Moldavska a dále po 1 občanu Německa, Libye a Rumunska.
 
    
kpt. Mgr. Jindřiška Kaminská

vytisknout  e-mailem