Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace v ČR za období 20. týdne 2014 (od 12. do 18. května 2014)

V týdnu od 12. do 18. května 2014 bylo zjištěno 100 případů nelegální migrace. Převážná většina cizinců se zdržovala na našem území po uplynutí doby platnosti pobytového oprávnění.  

1) Mezinárodní letiště
 
     Na mezinárodním letišti Václava Havla v Praze policisté cizinecké policie zjistili 8 nelegálně pobývajících cizinců, kteří v době stanovené schengenským vízem nevycestovali z území ČR. Jednalo se o 5 občanů Ruské federace a po jedné osobě občané Kanady, Turecka a  Ukrajiny.
.
     Vstup byl na mezinárodním letišti v Praze odepřen občance Argentiny. Cestovní doklad, kterým se prokázala, nesplňoval předepsanou délku platnosti (minimálně 3 měsíce po předpokládaném odjezdu z území států EU).
 
     Na mezinárodním letišti v Pardubicích byl zjištěn 1 případ , kdy cizinec, občan Běloruska, překročil dobu pobytu na našem území stanovenou schengenským vízem.    
 
V Přijímacím středisku Zastávka u Brna požádalo 8 cizinců o mezinárodní ochranu. Jednalo se o 2 osoby ruské státní příslušnosti a po jedné osobě z Albánie, Etiopie, Ukrajiny a Vietnamu. Cizinci nedisponovali platnými doklady totožnosti a na našem území pobývali nelegálně.
              
2) Nelegální pobyt zjištěný v teritoriu krajských ředitelství policie
           
     Ve 20. týdnu 2014 bylo zjištěno 82 cizinců nelegálně pobývajících na území České republiky. Nejpočetněji byli zastoupeni státní příslušníci Libye (18 os.), Ukrajiny (15 os.), Vietnamu (6 os.), Afghánistánu (4 os.), Ruské federace (4 os.), dále ze Saudské Arábie (3 os.) a Uzbekistánu (3 os.). Z celkového počtu bylo 33 případů zjištěno při kontrolách v hlavním městě Praze.
 
     Bez jakéhokoli povolení k pobytu se zdržovalo na našem území 40 cizinců, nejčastěji státní příslušníci Ukrajiny, Libye a Afghánistánu.        
 
     Dobu platnosti povoleného pobytu v České republice překročilo 28 osob, nejčastěji státní příslušníci Libye, Saudské Arábie, Ukrajiny a Uzbekistánu.
 
     14 cizinců se zdržovalo na našem území, přestože jim bylo již jednou vydáno rozhodnutí o správním nebo soudním vyhoštění. Nejčastěji se jednalo o státní příslušníky Libye, Ukrajiny, Vietnamu a Srbska.
 
      Cizinců, kteří pobývali v České republice, přestože byli zařazeni do Evidence nežádoucích osob, bylo v uvedeném týdnu zjištěno 13. Nejvíce byli zastoupeni občané Ukrajiny, Libye, Vietnamu a Srbska.
 
   
Padělané nebo pozměněné doklady
     
     V Jihomoravském kraji předložil při silniční kontrole občan Iráku padělanou ID kartu a řidičský průkaz Slovinska.
 
     V kraji Vysočina předložil občan Gruzie padělaný občanský a řidičský průkaz Rumunska.
 
     V Praze předložila občanka Nigérie při kontrole policejní hlídce padělaný italský cestovní pas pro cizince (pro občana Ghany). A další případ padělaných dokladů zjištěných v hlavním městě byly padělky průkazu totožnosti občana Itálie a italské pobytové karty.  

vytisknout  e-mailem