Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace v ČR za období 15. týdne 2014 (od 7. do 13. dubna 2014)

V týdnu od 7. do 13. dubna 2014 bylo zjištěno 95 případů nelegální migrace. Převážně se jednalo o cizince, kteří se zdržovali na našem území po uplynutí doby platnosti pobytového oprávnění.  

 
1) Mezinárodní letiště
 
     Na mezinárodním letišti Václava Havla v Praze policisté cizinecké policie zjistili 15 nelegálně pobývajících cizinců, kteří v době stanovené schengenským vízem nevycestovali z území ČR. Jednalo se o občany Ruské federace (3 os.), Indie (2 os.), Kuby (2 os.), Ukrajiny (2os.) a dále po 1 osobě z Austrálie, Filipín, Kanady, Saudské Arábie, Sýrie a Spojených arabských emirátů.
.
     Vstup byl na mezinárodním Letišti Václava Havla v Praze odepřen 6 cizincům. 3 státní příslušníci Ruské federace nedisponovali platným vízem ani pobytových oprávněním, 2 osoby v postavení uprchlíka dle konvence, kteří předložili doklady vydané Velkou Británií, odcestovali zpět do Británie, a občanka Korejské republiky nepředložila žádný doklad, opravňující ji ke vstupu do schengenského prostoru. 
 
     V Přijímacím středisku Zastávka u Brna požádalo 6 cizinců o mezinárodní ochranu. Z toho 3 osoby, z Běloruska, Íránu a Ukrajiny, pobývali na našem území neoprávněně. Další 3 z šestice cizinců, původem ze Sýrie, Ruské federace a Gruzie, se na našem území zdržovali legálně. 
              
2) Nelegální pobyt zjištěný na teritoriu krajských ředitelství policie
           
     V 15. týdnu 2014 bylo zjištěno 71 cizinců nelegálně pobývajících na území České republiky. 28 případů zjistili při kontrolách policisté v hlavním městě Praze. Z celkového počtu zjištěných cizinců se nejčastěji jednalo o státní příslušníky Ukrajiny (18 os.), Libye (10 os.), Kuvajtu (6 os.), Vietnamu (4 os.), Ruské federace (4 os.) a Indie (4 os.).
 
     Ve 30 případech se cizinci zdržovali v ČR po uplynutí doby povoleného pobytu. Nejčastěji občané Libye (8 os.), Kuvajtu (6 os.), Indie (4 os.), Vietnamu (3 os.) a Ukrajiny (3 os.).
    
     Bez jakéhokoli povolení k pobytu se zdržovalo na našem území 26 cizích státních příslušníků. Nejvíce z Ukrajiny (11 os.), Alžíru ( 2 os.), Tunisu ( 2 os.) a Vietnamu ( 2 os.).         
    
     Cizinců, kteří pobývali na našem území po vydaném rozhodnutí o správním nebo soudním vyhoštění, bylo zjištěno 15. Nejčastěji se jednalo o státní příslušníky Ukrajiny ( 4 os.), Slovenska ( 3 os.) a Ruské federace (2 os.).    
    
     15 cizinců pobývalo na našem území, přestože byli zařazeni do Evidence nežádoucích osob. Jednalo o občany Ukrajiny, Slovenska, Ruské federace, Rumunska, Německa, Libye, Alžíru a Moldávie.
 
Padělané nebo pozměněné doklady
     
     V Ústeckém kraji, byl při silniční kontrole zjištěn občan Alžíru, který se prokázal padělaným občanským průkazem Itálie.
     V Pardubickém kraji předložil občan Ukrajiny policejní hlídce ke kontrole padělaný cestovní pas a řidičský průkaz Bulharska.
 
     V Praze se prokazoval další občan Ukrajiny ID kartou Bulharska, která byla kompletním padělkem.
 
 
    
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem