Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Někteří řidiči jsou opravdu nezodpovědní

BŘECLAVSKO: Další řidiči překročil hranici 3 promile. 

Břeclav - O tom, že někteří řidiči jsou opravdu nepoučitelní, svědčí dva případy z poslední doby. V pondělí policisté zastavili na frekventované silnici v ulici Lidická 55letého řidiče. Ten brázdil břeclavské silnice bez jakéhokoliv náznaku zodpovědnosti. Za volat totiž usedl značně posilněný alkoholem. Na první pohled bylo hlídce zřejmé, že řidič je pod vlivem nějaké návykové látky. Dechovou zkoušku nejdříve odmítl, ale následně si to rozmyslel. Při měření se na displeji objevila hodnota přesahující 2 promile.

Ještě o jedno promile více zaznamenali policisté minulý týden v obci Březí. Na ulici Dunajovická zpozorovala hlídka osobní vozidlo, které nemělo za snížené viditelnosti rozsvícená žádná světla. A tak se policisté za vozidlem vydali. Reakce řidiče však byla značně neadekvátní. Hlídce začal ujíždět, nerespektoval dopravní značení a po silnici kličkoval z jedné strany na druhou. Dalo by se říci, že rozum dostal až po několika minutách, kdy s vozidlem zastavil. Dechová zkouška vykázala přes 3 promile.

Oba řidiči předložili řidičské průkazy, které jim policisté na místě zadrželi. Jsou nyní podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a za své nezodpovědné chování se budou zpovídat u soudu.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 20. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem