Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Některé balíky už k adresátům nedorazí

Policisté pátrají po dvou mužích, kteří z vozidla kurýrní služby ukradli 6 balíků za bezmála dvacet tisíc korun. 

Policisté z místního oddělení Zličín se od 7. března zabývají případem krádeže zásilek z vozidla kurýrní služby, které bylo zaparkované před nákupním centem v Řevnické ulici. Řidič vozidlo zaparkoval u vchodu a dle svých slov vozidlo dálkově uzamknul. Následně odešel do nákupního centra osobně předat několik zásilek. Když se zhruba po dvaceti minutách vrátil zpět k vozidlu, tak zjistil, že mu uvnitř chybí 6 balíků.

Ze zajištěných kamerových záznamů zachycující parkovací místo policisté zjistili, že krátce po odchodu řidiče k vozidlu přišli dva mladíci. Jeden z nich pak bez dlouhého rozmýšlení a bez jakéhokoliv poškození či násilí otevřel zadní dveře dodávky a z nákladního prostoru vzal několik balíků. Druhý z mužů mezitím hlídal okolí, zdali se někdo neblíží, nebo zda je při krádeži někdo nepozoruje. Nenechavec za sebou následně zavřel dveře a z místa společně s druhým mužem odešli do nákupního centra, kde se ještě několikrát prošli pod bezpečnostními kamerami.

Policisté již v rámci prověřování případu vyčerpali veškeré množnosti, které ale doposud nevedly k vypátrání podezřelé dvojice. Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k mladíkům přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Oba muži jsou podezřelí z trestného činu krádež a v případě vypátrání a odsouzení jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

Na závěr nutno dodat, že policisté v této souvislosti budou zjišťovat i bližší okolnosti zjevného neuzamčení vozidla.

por. Bc. Iveta Martínková – 23. 3. 2015

Odkazy do noveho okna

podezřelí 2

podezřelí 2 

Detailní náhled

Podezřelí

Podezřelí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem