Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Recidivista skončil opět v rukou kriminalistů

Olomouc - Za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí 32letému muži až deset let za mřížemi. 

V neděli 23. ledna jsme krátce před 23. hodinou přijali na linku 158 oznámení o tom, že ve Fakultní nemocnici Olomouc hospitalizovali pacienta s bodným zraněním v oblasti zad. Muže do nemocnice přepravila zdravotnická záchranná služba po tom, co zkolaboval v jednom z autobusů olomoucké městské hromadné dopravy.

Jedny z prvních kroků olomouckých kriminalistů směřovaly do nemocnice za zraněným dvacetiletým mužem. Ten jim, bohužel, ke vzniku svého zranění neuvedl žádné relevantní skutečnosti.

Před kriminalisty stál nelehký úkol, rozplést případ s téměř nulovými počátečními informacemi. Usilovnou a precizní prací dokázali během velice krátké doby zmapovat pohyb muže před tím, než došlo k jeho zranění. Postupně získané informace je přivedly k poznatku, že se měl mladík v neděli odpoledne zdržovat ve vestibulu Autobusového nádraží Olomouc. To kriminalistům nakonec potvrdily i zajištěné kamerové záznamy, které vnesly do celého případu světlo. Zachycují průběh incidentu, při kterém dochází k fyzické potyčce mezi mladíkem a druhým mužem. Z dosavadního šetření vyplývá, že k fyzickému konfliktu mělo dojít po náhodné předchozí slovní rozepři. Díky dalším operativním poznatkům a následnému zhlédnutí videozáznamu se kriminalistům útočníka podařilo ztotožnit,  do několika minut vypátrat a zadržet v budově Hlavního nádraží Olomouc. Zadržený muž byl v minulosti devětkrát soudně trestaný převážně za násilnou a majetkovou trestnou činnost.

Na základě důsledného prověření a vyhodnocení získaných poznatků a informací kriminalisté již po třech dnech od incidentu obvinili 32letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. Muži nyní hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

por. Bc. Petra Vaňharová
2. února 2022

vytisknout  e-mailem